Studiu: Tulpina britanică nu provoacă o formă de COVID-19 atât de gravă cum se credea

Studiu: Tulpina britanică nu provoacă o formă de COVID-19 atât de gravă cum se credea

FOTO Arhivă

Un nous tudiu publicat de revista medical[ The Lancet Infectious Diseases arată că tulpina de coronavirus identificată prima oară în Marea Britanie nu provoacă o boală mai gravă pacienţilor internaţi cu COVID-19, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Varianta, cunoscută drept B.1.1.7, a fost descoperită spre în ultima parte a anului trecut în Regatul Unit şi a devenit predominantă în foarte multe ţări.

Studiul a analizat un grup de 496 pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitale britanice în noiembrie şi decembrie anul trecut, comparând evoluţia pacienţilor infectaţi cu B.1.1.7 şi alte tulpini de Sras-Cov-2.

„Datele noastre, ţinând cont de contextul şi limitările unui studiu în lumea reală, oferă asigurări că gravitatea pacienţilor spitalizaţi cu B.1.1.7 nu este considerabil diferită de a celorlalţi”, au declarat cercetătorii, citaţi de Reuters.

Un alt studiu din publicaţia The Lancet a arătat că vaccinurile probabil că sunt eficiente contra variantei britanice, nefiind observată o creştere a ratei reinfectărilor în comparaţie cu celelalte tulpini.

Specialiştii echipei de cercetare a Grupului MedLife au anunţat marţea trecută că un întreg lot de 92 de probe, analizat în această etapă a studiului de secvenţiere, conţine tulpina B.1.1.7, originară din Marea Britanie. Probele au fost selectate în mod aleatoriu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările