România fără dinţi. Un sfert din români nu mai au niciun dinte în gură. Fumatul şi alimentaţia, principalii factori de risc

România fără
dinţi. Un sfert din români nu mai au niciun dinte în gură. Fumatul şi
alimentaţia, principalii factori de risc

Lipsa educaţiei sanitare ne lasă fără dinţi în gură

O treime dintre români ajung la stomatolog cu mulţi dinţi lipsă, în timp ce un sfert ajung fără dinţi deloc, arată statisticile. Situaţia este dramatică mai ales în mediul rural.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Edentaţia totală, adică lipsa dinţilor, ar putea deveni o afecţiune ce va ţine de domeniul trecutului, cercetarea ştiinţifică medicală stomatologică, tratamentele inovative, tehnologia şi echipamentele medicale de ultimă oră demonstrând în secolul XXI că stomatologia contemporană îmbunătăţeşte substanţial calitatea vieţii unui pacient cu deficienţe dentare“ , declarat dr. Florian Obădan, la cea de-a IV-a ediţie a SKY Fast&Fixed Forum, care se desfăşoară în perioada 17-18 noiembrie, la Timişoara.

Statisticile arată că o treime dintre românii care ajung la medicul stomatolog prezintă o edentaţie accentuată, în schimb ce mai mult de un sfert din populaţia totală a României, în special cea din mediul rural, suferă de o edentaţie totală, poziţionând ţara noastră în topul statelor care înregistrează cele mai grave şi accentuate probleme dentare din Europa.

Medicii au subliniat că principalii factori de risc - fumatul, alimentaţia, poluarea - sunt coroboraţi cu nivelul de trai scăzut, al educaţiei medicale deficitare şi, totodată, cu o igienă dentară precară sau inexistentă, la care se adaugă neprezentarea periodică la medicul dentist.

„Totuşi, pentru pacienţii care prezintă o edentaţie parţială sau totală şi care se prezintă la medic, tratamentul cu implant dentar, recent şi de tip fast&fixed (în aceeaşi zi) reprezintă astăzi soluţia revoluţionară stomatologică care îmbunătăţeşte substanţial calitatea vieţii acestor pacienţi, iar în România se înregistrează constant o creştere a interesului pacienţilor faţa de tratamentele cu implanturi dentare“, au explicat stomatologii prezenţi la eveniment.

Principalele teme dezbătute în cadrul celui mai mare forum românesc dedicat exclusiv stomatologiei şi în mod direct tratamentelor cu implant dentar privesc importanţa medicului stomatolog în viaţa cotidiană, dar şi cele mai noi tehnici şi abordări în tratamentul dentar. La eveniment participă stomatologi din Germania, Italia, Portugalia, Grecia, Spania, Bulgaria, Republica Moldova, India şi România.

 

citeste totul despre: