Cum să previi complicaţiile în caz de diaree

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problemă care afectează persoanele de toate vârstele, diareea poate duce la deshidratare, motiv pentru este nevoie de anumite măsuri.

Diareea presupune eliminarea frecventă de scaune apoase, mai mult de 3 pe zi. Printre cauzele care duc la apariţia acestui simptom se numără infecţia cu unele bacterii (Salmonella, E.coli), cu virusuri (rotavirus) sau cu paraziţi (Giardia lamblia).

De asemenea, diareea însoţeşte sindromul colonului iritabil, unele boli inflamatoare intestinale sau intoleranţa la lactoză. Poate fi şi un efect advers al unor medicamente (antibiotice) sau tratamente (chimioterapia).

Adesea, diareea poate fi însoţită de crampe abdominale, ameţeli, vărsături, greaţă şi febră. Ce este de făcut pentru a trata şi pentru a preveni complicaţiile?

Modifică-ţi temporar dieta

Persoanele care se confruntă cu episoade de diaree trebuie să ţină un regim, în timpul căruia pot consuma: orez fiert, ceai de mentă neîndulcit, supă de morcovi, pâine prăjită, brânză proaspătă slabă, carne de pui fiartă, banane. Trebuie evitate cafeaua, alcoolul şi fumatul, precum şi dulciurile, laptele dulce, băuturile acidulate, condimentele, carnea prăjită şi celelalte fructe în afară de banane. 

Evită deshidratarea

Una dintre complicaţiile imediate ale diareei este deshidratarea, care duce la pierderea electroliţilor, cu perturbarea unor funcţii ale organismului. Printre semnele deshidratării se numără uscăciunea gurii, setea, scăderea cantităţii de urină eliminată, urina închisă la culoare, oboseala şi ameţelile.

Află pe clicksanatate.ro când este nevoie să te adresezi unui medic dacă ai diaree!

Cauţi un antiinflamator natural? Ia seminţe de dovleac!

Primi paşi în tratarea arsurilor de soare

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite