Tot ce trebuie să ştii despre alergie şi intoleranţă alimentară

Tot ce trebuie să ştii despre alergie şi intoleranţă alimentară

Spune des că-l doare burtica? Acesta poate fi un semn că organismul lui nu tolerează bine anumite alimente. Află care este diferenţa între alergie şi intoleranţa alimentară.

Ştiri pe aceeaşi temă

S-ar putea ca una dintre cele două afecţiuni să fie de vină pentru durerile resimţite de copil. Ca să te asiguri că primeşti un diagnostic corect, mergi la un medic specialist. Diferenţa dintre cele două depinde şi de perioada când apar simptomele. Astfel, alergia alimentară este o reacţie imediată a sistemului imunitar la proteinele din alimente, precum făînă, lapte, ouă, soia, alune. De cele mai multe ori, copilul cu alergie alimentară strănută, are respiraţie şuierătoare sau alte dificultăţi de respiraţie, prezintă urticarie şi stări de vomă.

Din păcate, studiile în domeniu au descoperit că cei care provin din familii cu istoric medical cu cazuri de eczeme, alergii, astm şi rinite alergice sunt mai predispuşi să sufere din pricina alergiilor alimentare. Nu înseamnă că dacă tu ai rinită, copilul tău va avea alergie la unele alimente. Riscuri sunt, dar există şi şanse să nu apară nicio problema in acest sens.

Continuarea pe clicksanatate.ro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările