Dovleacul: alimentul-medicament. Ce boli vindecă şi cui îi este contraindicat

Dovleacul: alimentul-medicament. Ce boli vindecă şi cui îi este contraindicat

Dovleacul are numeroase beneficii pentru sănătate FOTO Shutterstock

Versatil şi gustos, dovleacul are multe beneficii pentru sănătate şi poate fi folosit în nenumărate reţete. Află în ce afecţiuni este indicat, dar şi cine nu trebuie să-l consume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dovleacul, vedetă incontestată a toamnei, este ingredientul principal în zeci de preparate sărate şi dulci, de la piure, supe şi tocăniţe, la tarte şi plăcinte. Fie că îl prepari simplu, copt în cuptor, fie că îl foloseşti în preparate elaborate, acest ingredient are numeroase beneficii pentru sănătate, consumul fiind indicat în ameliorarea şi vindecarea multor boli.

Toate varietăţile de dovleac au un gust aromat şi sunt sărace în calorii şi în glucide. De la dovleac consmăm atât pulpa, cât şi seminţele, ca remedii pentru o varietate de boli. Sunt însă şi cotraindicaţii, iar persoanele care suferă de anumite afecţiuni nu trebuie să consume dovleac.

Află aici în ce afecţiuni dovleacul este de real ajutor, dar şi când poate deveni dăunător.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările