Cea mai bună cură de îngrăşare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai bună cură de îngrăşare. Mese mici şi dese, bogate în proteine, grăsimi sănătoase, vitamine şi minerale. FOTO: Shutterstock
Cea mai bună cură de îngrăşare. Mese mici şi dese, bogate în proteine, grăsimi sănătoase, vitamine şi minerale. FOTO: Shutterstock

Cea mai bună cură de îngrăşare. În vreme ce aproape jumătate de planetă se confruntă cu obezitatea, există şi persoane care vor cu orice preţ să mai pună câteva kilograme, fără prea mare succes însă. Această categorie de persoane pare că nu reuşeşte să ajungă la scopul propus, deşi mănâncă mai mult, mai des şi mai gras. Însă soluţia nu constă în mâncatul excesiv, atrag atenţia nutriţioniştii.

A fi prea slab nu înseamnă întotdeauna că doar aspectul estetic are de suferit.

Se tot vorbeşte despre riscurile de a fi supraponderal, însă există riscuri majore pentru sănătate şi în cazul persoanelor cu o greutate mult prea scăzută.

De exemplu, persoanele mult prea slabe -  cu un indice de masă corporală sub 18,5 – se confruntă cu un risc crescut de fracturi, din cauza faptului că procentul scăzut de grăsime din corp nu alimentează suficient organismul cu estrogeni, hormoni de care corpul are nevoie pentru oase sănătoase.

Apoi, există un risc crescut de boli de inimă, infertilitate, avort spontan, afecţiuni pulmonare şi depresie.


Toate aceste consecinţe nefaste pot fi însă prevenite printr-un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie echilibrată care, în cazul persoanelor slabe, este benefic să fie recomandată de un nutriţionist, pentru că fiecare organism este unic şi are nevoi nutriţionale diferite.

Cea mai bună cură de îngrăşare. Iaurt, fructe, nuci

Există câteva sfaturi alimentare generale pe care cei foarte slabi, care îşi doresc să mai pună câteva kilograme, le pot urma pentru a ajunge la greutatea dorită.

În primul rând, trebuie ţinut cont de faptul că nu doar caloriile conteaază, ci şi substanţele nutritive.

E bine să vă axaţi pe alimente sănătoase atunci când vreţi să vă îngrăşaţi. Scopul este ca toate alimentele ingerate să conţină vitamine, minerale, nutrienţi şi calorii valoroase, spune nutriţionistul Alice Bender.

Iaurtul, fructele, nucile şi alimentele care conţin grăsimi sănătoase - cum ar fi somonul, avocado, oleaginoasele, ouăle – sunt foarte indicate atunci când vreţi să acumulaţi câteva kilograme într-un mod sănătos.

Apoi, este important de ştiut că mesele mici şi dese sunt cheia către silueta pe care o doriţi.

Încercaţi să mâncaţi de şase ori pe zi, iar la măcar trei din acestea să includeţi alimente bogate în proteine, carbohidraţi şi grăsimi, spune nutriţionistul Christine Rosenbloon, de la Universitatea Georgia.

Surse bune de proteine sunt carnea de curcan, cea de vită şi brânza de vaci. Carbohidraţi sănătoşi găsiţi în fasole, seminţe, nuci, cereale integrale, fructe proaspete şi legume crude.

Dacă veţi mânca mai des şi faceţi alegeri înţelepte, vă puteţi aştepta la aproximativ jumătate de kilogram în plus pe cântar la şapte zile.

Multe persoane nu vor neapărat să se îngraşe cât să mai pună ceva masă musculară. Pentru a reuşi acest lucru, trebuie, în primul rând, să urmeze un program de exerciţii speciale pentru creşterea masei musculare şi să aibă o alimentaţie bogată în proteine.

Cea mai bună cură de îngrăşare. Trucuri pentru a stimula apetitul

Există şi persoane care au slăbit foarte mult din cauza unor probleme de sănătate, care le-au tăiat pofta de mâncare. Atunci când o persoană este bolnavă, regimul alimentar are de suferit, în sensul că nu primeşte suficiente vitamine, minerale, proteine şi calorii cât ar fi nevoie.

Smoothieurile din fructe şi legume, supele şi legumele la aburi sunt frecvent recomandate acestor persoane, pentru că sunt mai uşor de digerat, sunt bogate în nutrienţi şi sunt simplu de preparat.

Pe măsură ce sistemul digestiv este repus în funcţiune,  este indicat consumul mai mare de carne, ouă, lactate şi cereale, alimente care conţin proteine, indispensabile pentru un sistem imunitar puternic.

Există câteva trucuri care pot ajuta la stimularea apetitului. De exemplu, o plimbare scurtă înainte de a masă poate să vă readucă pofta de mâncare. Lichidele băute între mese pot fi şi ele de mare ajutor iar fructele consumate sub formă de smoothie sau cele uscate pot deschide apetitul.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite