Daniela Terzi-Barbăroşie

Daniela Terzi-Barbăroşie

Psiholog
 • acum 8 ani
 • acum 8 ani

  Perfecţionismul: un pact fatal

  O societate bolnavă îşi îmbolnăveşte în mod punitiv şi, deseori, irecuperabil cetăţenii. Unii cedează psihologic, corpul altora se macină de boli indescifrabile sau chinuitoare, dar majoritatea plătesc facturi duble.

 • acum 8 ani

  Schimbarea firii: mai perfidă decât schimbarea la faţă

  E duminică. În loc să merg la săniuş cu fetele mele, m-am lăsat cuprinsă de o tristeţe cumplită, alimentată de amintiri urâte şi frumoase, deopotrivă. Eram cam de vârsta fetelor mele (7-8 ani) când am realizat că satul în care m-am născut este foarte diferit de alte sate, de majoritatera satelor din Moldova...

 • acum 8 ani

  Printre reforme şi topuri

  Când m-au invitat colegii de la Adevărul să împărtăşesc cu cititorii noştri aprecierile pentru anul care se duce, m-am bucurat că tocmai pe mine m-au întrebat despre educaţie. E unul dintre domeniile mele preferate, iar aprecierea mea pentru felul în care au decurs lucrurile aici, în 2013, sunt cele mai înalte.

 • acum 8 ani

  La mulţi ani, România Mea!

  Te iubesc, România. Lipsa ta, îţi creşte valoarea, iar mie - dorul. Un „drag” frumos, disperat şi uneori, interzis, surghiunit...Un „drag”  sfâşietor şi înălţător, deopotrivă.  Un elogiu cenzurat de unii, puţinii, tot elogiu rămâne. La fel ca iubirile interzise.

 • acum 8 ani

  Femeile Moldovei: ale nimănui, de ziua lor

  Acum cinci ani, ONU a lansat Ziua Internaţională a Femeilor din Mediul Rural, deşi discuţiile despre necesitatea unei asemenea zile au fost iniţiate de un grup de ONG-uri încă în 1995, în timpul celei de-a patra Conferinţe Internaţionale a Femeilor, de la Beijing.

 • acum 8 ani

  Printre reforme şi mărăcini

  Ştiu din teorii, dar, din fericire, şi din practică, cât de dureroase şi indezirabile sunt shimbările. În sisteme e la fel ca la oameni: ne opunem cu orice preţ schimbărilor pentru a menţine – cu orice (mare!) preţ – vechea homeostazie (un status quo comod, previzibil şi familiar), chiar şi atunci când aceasta este deja în detrimentul nostru.

 • acum 9 ani

  Moldova Mea, La mulţi ani!

  Azi nu sunt psiholog. Sunt cetăţeană. Iar una dintre patriile mele este omagiată, iar eu sunt mândră şi fericită. Oricât de nebuneşti nu ar părea pentru unii aceste sentimente, simţite pentru o bucată de pământ şi oamenii care-l frământă - îl sfinţesc sau îl calcă în picioare – după caz şi după feleşag.

Vezi mai multe
Modifică Setările