Călin Stegerean

Călin Stegerean

Critic de artă
Vezi mai multe
 • acum 9 zile

  Prima expoziţie românească la Luvru (2)

  La începtul lunii iulie, 2017, domnul Jannic Durand a venit în România pentru o documentare care să-i permită proiectarea efectivă a expoziţiilor discutate de noi anterior.

 • acum 14 zile

  Prima expoziţie românească la Luvru (1)

  O simplă lectură a rapoartelor pe care le-am prezentat ministrului culturii Ionuţ Vulpescu ca urmare a deplasărilor mele oficiale în străinătate în perioada ianuarie – iunie 2017 i-ar fi permis acestuia să-şi facă o imagine despre anvergura evenimentelor în pregătire la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR).

 • acum 22 zile

  De „Sezon...”

  Printre expoziţiile cuprinse în proiectul cu care am cîştigat concursul pentru funcţia de director general al Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR) în anul 2016 s-a aflat şi cea intitulată „Victor Brauner, între oniric şi ocult”.

 • acum 29 zile

  Şi ce dacă?

  Locuiesc în centrul Bucureştiului. Un agent imobiliar ar zice ultracentral: la doi paşi de Radio România, la alţi doi de Operă, la un sfert de oră de mers pe jos spre Ateneu sau Palatul Regal.

 • acum 8 luni

  Nu e PSD!

  Am ajuns în Piaţă pe la şapte seara venind dinspre strada Buzeşti. De la „Berzei” circulaţia era deja oprită, inclusiv tramvaiele blocate în staţiile de pe parcurs. Am înţeles de ce, cînd la sosirea în Piaţă am văzut că intersecţia spre Guvern şi Mihalache era deja plină de oameni.

 • acum 10 luni

  Ilie Năstase la televizor

  La începutul anilor 70 România era fascinată de ascensiunea fără precedent în tenisul internaţional a doi sportivi români care ajunseseră să cîştige separat sau împreună marile turnee de tenis de la US Open sau Roland Garros: Ion Ţiriac şi Ilie Năstase.

 • acum 1 an

  Prizonierii mistificării

  Cu o săptămînă înainte de ziua naţională, în Casa Poporului din Bucureşti, construită la ordinul lor, Nicolae şi Elena Ceauşescu şi-au făcut din nou apariţia.

 • acum 1 an

  Claudia Larcher şi critica noii naturi

  Îmi plac şi urmăresc artiştii ale căror lucrări mă învaţă ceva. Pe cei care îndreaptă un spot luminos asupra vizibilului sau invizibilului şi ni-l dezvăluie uzînd de o sensibilitate care le este proprie.

Vezi mai multe