Vasile Blaga crede că e necesară o nouă lege privind locuinţele de serviciu acordate demnitarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga consideră că ar trebui să existe o lege care să stabilească numărul celor care au dreptul la locuinţe de serviciu FOTO Adevărul
Vasile Blaga consideră că ar trebui să existe o lege care să stabilească numărul celor care au dreptul la locuinţe de serviciu FOTO Adevărul

Este nevoie de o nouă lege care să stabilească numărul celor care au dreptul la locuinţe de serviciu, iar restul acestor imobile deţinute de RA-APPS trebuie scoase la vânzare, crede preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga.

„Mă bucur că domnul prim-ministru a arătat cine stă în aceste vile de protocol, dar, pe de altă parte, domnia sa măreşte numărul acestora. Şi are nevoie de asta ca să împace liniile din USL, mai înfiinţează un secretat de stat, doi. Au nevoie toţi de locuinţe de protocol“, a spus Blaga la Realitatea TV.

În opinia preşedintelui PDL, „soluţia este simplă: o nouă lege“, acesta declarând că nu crede că ar exista cineva care să se opună unei astfel de reglementări. În ce priveşte restul imobilelor, acestea ar trebui „să fie scoase la vânzare pentru a nu mai fi dorite de diverşi oameni aflaţi vremelnic în funcţii“, a mai declarat Blaga.

„Problema este faptul că în aceste locuinţe stau oameni care nu plătesc chirii care nu de acum, nu de pe timpul guvernării Boc, cel puţin din 2007, vă garantez că sunt la preţul pieţei dacă stai pe termen de mai mult de trei luni“,a subliniat preşedintele PDL.

Eu am beneficiat pe perioada mandatului meu de ministru de Interne de locuinţă de protocol. Şi în momentul  în care nu am mai fost ministru – cred că am fost caz unic în România –m-am dus la secretarul general al Guvernului de la acea vreme şi am încheiat un contract pe care l-am dus la notariat în care mă angajam că voi plăti pe cele trei luni cât am prelungit contractul de închiriere la nivelul pieţei. Am plătit trei mii de euro pe lună, chiria pentru cele trei luni pe care le-am stat suplimentar. În locuinţele de protocol trebuie să stea pe perioada mandatului, în condiţiile legii, cei care au dreptul, eu nu mă pronunţ la nume“, a mai spus Vasile Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite