USL Cluj cere revocarea prefectului Florin Stamatian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul de Cluj, Florin Stamatian
Prefectul de Cluj, Florin Stamatian

USL Cluj cere ministrului Gabriel Berca revocarea din funcţie a prefectului Florin Stamatian, pe motiv că acesta ar fi participat vineri la o şedinţă a PDL Cluj, încălcând astfel legea.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, astăzi, de USL Cluj, presa locală a relatat că, în cursul serii de vineri, prefectul Florin Stamatian şi-a parcat maşina în curtea în care funcţionează PDL Cluj, după care a urcat la etaj, acolo unde este sediul partidului.

"USL Cluj a luat act de faptul că prefectul Florin Stamatian, înalt funcţionar public, a încălcat prevederile Legii nr. 340/2004 privind Instituţia Prefectului şi a încălcat principiul imparţialităţii, participând la o şedinţă a PDL Cluj. Presa locală a relatat faptul că vineri, 6 aprilie, Florin Stamatian, prefect al judeţului Cluj, nu doar şi-a parcat maşina în curtea în care funcţionează PDL Cluj, dar a şi urcat la etaj, acolo unde acest partid îşi are sediul. În acest context, USL Cluj îi solicită ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, să ia act de implicarea în politică a prefectului judeţului Cluj şi să dispună revocarea acestuia din funcţie pentru încălcarea Legii nr. 340/2004, art. 17. În caz contrar, USL Cluj îşi rezervă dreptul de a contesta în justiţie toate actele emise de Instituţia Prefectului judeţului Cluj, în special cele legate de organizarea alegerilor locale din 10 iunie 2012", se arată în documentul citat.
Reprezentanţii USL menţionează că Stamatian ar fi încălcat art. 17 al Legii nr. 340/2004, care arată că "membrii Corpului prefecţilor", sunt datori să se abţină de la orice acte sau fapte de natură să compromită demnitatea lor în funcţie şi societate, precum şi de la participarea la acţiuni politice".

"Domnia sa pare să fi uitat şi prevederile art 11, al (1) litera b, care prevede faptul că încălcarea art. 17 duce la încetarea de drept a funcţiei de prefect", se mai arată în comunicatul USL Cluj.

Prefectul Florin Stamatian a declarat,astăzi, că a fost prezent, vineri, la sediul PDL Cuj, dar nu pentru a participa la vreo şedinţă a filialei de partid, ci pentru o întâlnire legată de situaţia combinatului Mechel Câmpia Turzii.

"Nu am fost la nicio şedinţă a PDL Cluj, ci am avut o întâlnire la sediul filialei cu deputatul Daniel Buda şi cu alte persoane privind situaţia de la combinatul Mechel Câmpia Turzii. Săptămâna viitoare va veni la Cluj unul dintre acţionarii ruşi ai Mechel şi va avea loc o întâlnire la care voi participa şi eu şi am fost să stabilesc detalii despre această vizită şi ce pot face autorităţile locale şi judeţene pentru angajaţii de la Mechel Câmpia Turzii", a precizat Stamatian.

Florin Stamatian a fost membru al PD, iar între 1997 şi 2004 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PD Cluj şi, ulterior, preşedinte executive al filialei judeţene. Între 2004 şi 2008 a fost consilier local al PD, iar între 2008 - februarie 2009 a fost prim-vicepreşedinte al PDL Cluj. El a demisionat din PDL după numirea sa ca prefect al judeţului Cluj, în februarie 2009.

Prefectul Florin Stamatian a anunţat, recent, că nu va candida la alegerile locale din luna iunie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite