Tomac i-a scris lui Joseph Borrell să intervină pentru a se evita o catastrofă la Zaporojie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PMP, Eugen Tomac, i-a cerut lui Josep Borrell, să intervină, alături de statele membre pentru a mobiliza „mai energic” întreaga comunitate în cazul centralei de la Zaporojie.

Eugen Tomac Foto: Inquam Photos
Eugen Tomac Foto: Inquam Photos

„Un război absurd amenință viețile a sute de milioane de cetățeni ai UE, iar instituțiile Uniunii Europene au obligația să acționeze, acum mai mult ca oricând, pentru a evita o catastrofă ce ne poate distruge viețile”, i-a scris șeful europarlamentarul comisarului pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, într-o scrisoare publivcată pe Facebook. 

Liderul de partid i-a cerut oficialului european ca, împreună cu statele membre, să mobilizeze „mai energic întreaga comunitate internațională pentru a înțelege că războiul ruso-ucrainean nu mai este despre nedreptate și atacul unui stat care nu a provocat cu nimic, ci s-a transformat într-un război care amenință viețile a sute de milioane de europeni”, argumentând că „butonul roșu pe care îl folosește Rusia la Centrala de la Zaporojie ne arată în fiecare zi că devine tot mai mare amenințarea nucleară”.

Potrivit europarlamentarului, „Țările de pe flancul estic al Uniunii Europene sunt vizate direct, la fel ca Ucraina sau R. Moldova. Tomac a asubliniat că Inclusiv cetățenii Federației Ruse „vor avea de suferit dacă Moscova nu este constrânsă să înceteze de îndată acest război și să se retragă de la Centrală Nucleară ocupată în Zaporojie”.

„Pentru Putin, la fel ca și pentru predecesorul său Stalin, viața oamenilor nu valorează nimic”

Șeful PMP a mai arătat că trebui gestionată „una dintre cele mai grave crize de securitate din ultimii 80 ani și este esențial ca în următoarele ore și zile europenii să vadă demersuri consistente din partea diplomației pentru a evita o catastrofă”

„Ne-am convins de mult că pentru Putin, la fel ca și pentru predecesorul său Stalin, viața oamenilor nu valorează nimic. Este crucial să se facă tot ce este necesar pentru a opri aceasta amenințare ce poate avea consecințe apocaliptice”, a conchis Eugen Tomac. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite