Tăriceanu: Nu am făcut analiză în partid. Referendumul nu a fost organizat de ALDE. Rezultatul reflectă o lipsă de interes pentru acest subiect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Foto: Inquam/ George Călin.
Preşedintele Senatului şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Foto: Inquam/ George Călin.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a avut, luni, o primă reacţie referitoare la rezultatul referendumului de schimbare a Constituţiei, declarând că „nu s-a făcut o analiză în partid”, nefiind un referendum organizat de ALDE. Acesta a mai precizat că nu consideră că cineva a câştigat sau a pierdut de pe urma votului, ci doar că „rezultatul reflectă o lipsă de interes pentru acest subiect”.

Călin Popescu Tăriceanu a comentat luni rezultatele referendumului de schimbare a Constituţiei spunând că acestea sunt „neconcludente” din lipsa de cvorum. Liderul Senatului a explicat că, deşi se vorbeşte în termeni de „victorie pentru unii sau pentru alţii”, din punctul său de vedere prezenţa scăzută la vot nu reflectă decât că „această temă nu a suscitat interes”. 

„Acest referendum e comentat de diverşi în termenii o victorie pentru unii sau pentru alţii. Nu, e în primul rând neconcludent, că nu s-a atins cvorumul. Ideea asta de confruntare permanentă, eu nu înţeleg, eu cred că trebuie găsit un numitor comun, nu cred că prin păreri extremist România va progresa. Reflectarea mea e că acest rezultat reflectă o lipsă de interes pentru acest subiect, nici victorie, nici înfrângere, această temă nu a suscitat un interes. Eu estimam că a fost 85% pentru „da”, dar văd că cifra depăşeşte 90%. O opţiune totuşi a fost foarte clar exprimată”, a declarat Tăriceanu.

Şeful ALDE a mai spus că nu s-a efectuat nicio analiză în interiorul partidului, nefiind organizat de ei. 

„Nu am făcut nicio analiză pentru că referendumul nu este organizat de ALDE. În acest referendum am zis că trebuie să dăm posibilitatea tuturor să voteze conform propriilor convingeri, legate de cum e constituită familia sau alte considerente. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite