Tăriceanu, despre lista centrelor unde se pot face teste pentru COVID-19: Cele mai multe sunt de stat şi acolo nu se fac teste decât pentru cei internaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă, referitor la lista centrelor unde persoanele care doresc se pot testa pentru COVID-19, că majoritatea acestor centre ”sunt de stat şi acolo nu se fac teste decât pentru cei internaţi”. ”Voi ştiaţi lucrul ăsta, deci de ce puneţi oamenii pe drumuri? Doar ca să vă faceţi că munciţi?”, le transmite el guvernanţilor.

”Guvernanţi incompetenţi, când o să încetaţi să vă mai bateţi joc de români?”, a scris Tăriceanu pe Facebook, luni.

El face referire la lista centrelor unde cei care doresc să meargă în Grecia se pot testa pentru COVID-19.

”Aţi afişat pe site-ul Ministerului Sănătăţii 113 centre de testare unde românii care pleacă în concediu îşi pot face testele. Cele mai multe dintre aceste centre (adică aproximativ 100!) sunt de stat şi acolo nu se fac teste decât pentru cei internaţi! Voi ştiaţi lucrul ăsta, deci de ce puneţi oamenii pe drumuri? Doar ca să vă faceţi că munciţi?”, adaugă Tăriceanu.

Ministerul Sănătăţii a făcut publică, duminică, lista centrelor la care turiştii care doresc să meargă în Grecia se pot testa pentru COVID-19, pentru a se conforma condiţiilor impuse de autorităţile de la Atena celor care intră prin punctul de frontieră Promachonas, de la graniţa bulgaro-elenă.

”În sprijinul cetăţenilor care doresc să călătorească în Grecia şi care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, Ministerul Sănătăţii a făcut publică pe pagina de web, www.ms.ro, lista centrelor de testare, adresele şi numerele de telefon ale acestora”, a transmis MS.

Începând de miercuri, 16 iulie, ora 6:00, turiştii care intră în Grecia pe la Promachonas sunt obligaţi să prezinte la sosire resultatul negativ al unui test molecular (PCR) pentru COVID-19, făcut cu 72 de ore înaintea intrări în Grecia.

Turiştii vor trebui să aibă un test de laborator RT-PCR, pe baza  unor probe orofaringiene sau nazofaringiene.

Certificatul va trebui să fie scris în limba engleză şi să conţină numele şi datele de identitate ale turistului.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite