Surse: PSD pregăteşte mazilirea lui Darius Vâlcov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă FOTO gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă vrea să renunţe la Darius Vâlcov, consilierul său pe probleme economice impus de Liviu Dragnea, susţin surse politice pentru Adevărul. Decizia finală o va lua CEX-ul partidului în această seară.

Premierul Viorica Dăncilă se pregăteşte să-l dea afară din Guvern pe Darius Vâlcov, pentru a înlătura de tot influenţa pe care Liviu Dragnea o avea în Guvern, susţin sursele politice pentru Adevărul. Vâlcov este unul dintre cei care îi raporta tot ce se întâmplă la Palatul Victoria direct lui Liviu Dragnea. Dăncilă e susţinută de Eugen Teodorovici, care, de asemenea, l-ar vrea plecat pe Vâlcov, pe motiv că-i subminează autoritatea de ministru.

La începutul lunii Viorica Dăncilă a înlăturat-o din Guvern pe Anca Alexandrescu, un alt trimis al lui Liviu Dragnea la Palatul Victoria, care avea misiunea de a pune piedică oricărui gând de răzvrătire al premierului.

Liderii PSD se reunesc azi în Biroul Permanent (de la ora 11.00), apoi în Comitetul Executiv (de la ora 18.00). Mizele celor două şedinţe: desemnarea unui nou preşedinte al Camerei Deputaţilor; propunerea a trei noi miniştri pentru portofoliile rămase vacante – Justiţie, Diaspora şi Fonduri Europene; mazilirea unor lideri apropiaţi de Liviu Dragnea; stabilirea datei Congresului PSD; vot pentru interimatul Vioricăi Dăncilă.

Dăncilă va prelua azi, oficial, şefia partidului. Codrin Ştefănescu, unul dintre locotenenţii fideli lui Dragnea, va fi dat jos din funcţia de secretar general al PSD, iar în locul său va fi numit Marcel Ciolacu, fost vicepremier în Guvernul Tudose, mai susţin sursele citate.

Te-ar putea interesa şi:

Cine se bate pentru şefia Camerei Deputaţilor. Opoziţia nu a înţeles nimic din alegeri: e tot dezbinată. Surse: USR a refuzat candidatul comun

Gabriela Firea îl vrea pe Ponta înapoi în PSD: „Să se stabilească o alianţă între PSD şi Pro România“

Primul atac din interior la noua conducere a PSD: Slugilor, vreţi să-l puneţi pe Ponta preşedinte la Camera Deputaţilor

Marian Oprişan: PSD arată mai frumos fără Dragnea. Alegerile au fost pierdute din cauza lui

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite