STENOGRAME din dosarul „Mită la Otopeni”. Inculpații susțin că un fost prim-adjunct al SRI i-ar fi „blocat” la Grindeanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inculpații din dosarul mitei de la aeroportul Otopeni susțin în stenograme, potrivit G4Media, că ar fi pierdut contractele pentru spațiile comerciale de tip duty- free și food după ce generalul SRI în rezervă Florian Coldea l-ar fi „blocat” la ministrul Grindeanu.

Stenograme din dosarul „Mitei de la Otopeni” FOTO: Mediafax
Stenograme din dosarul „Mitei de la Otopeni” FOTO: Mediafax

Potrivit stenogramelor consultate de G4Media, generalul SRI în rezervă Coldea i-ar fi blocat deoarece firma sa ar fi fost consultant al unei companii care ar fi fost interesată și ea de spațiile comericale de pe aeroportul Otopeni. Cătălin Lăscuț și Radu Tănănescu ar fi susținut că ministrul Sorin Grindeanu l-ar fi ascultat pe Florian Coldea deoarece acesta ar fi membru al grupării „cu Dâncu, cu Codruța”.

Sursa citată arată că generalul SRI în rezervă, Dumitru Cocoru, administrator și asociat cu generalul în rezervă Florian Coldea în două firme de consultanță, dar și compania franceză Lagardere Travel Retail neagă alegațiile inculpațiilor, precizând că nu există niciun contract de consultanță între firmele foștilor generali SRI și Lagardere.

”Nu există contracte între firmele noastre și compania menționată de dvs. (Lagardere Travel Retail – n.r.). În ce mă privește, nu am relații personale cu persoanele de care mă întrebați. Despre relațiile personale ale domnului Coldea, întrebați-l pe el”, a declarat generalul SRI (r) Dumitru Cocoru pentru G4media.ro.

Stenograme din dosar

TĂNĂSESCU RADU LAURENŢIU vorbește șoptit: E prieten cu CĂTĂLIN, dar ăla n-are prieteni. Ăla n-are prieteni, știi cum e”.—————————”LĂSCUȚ CĂTĂLIN: …el ne-a băgat strâmbele la GRINDEANU, că GRINDEANU altfel n-avea nici o treabă cu noi…

HARDAN SAADEH: El nici nu cunoaște pă noi.

LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Da’ el fiind din grupare cu DÂNCU, cu GRINDEANU, cu CODRUȚA, cu aia …gruparea veche…na ..a ascultat dă el…pân’ la urmă GRINDEANU a încercat să rezolve ș-așa, ș-așa, nici să ne supere pă noi”.

Sursa citată arată că Cătălin Lăscuț susține că l-a cunoscut pe Florian Coldea, cu care s-ar fi întâlnit la Monaco.

LĂSCUŢ CĂTĂLIN: ”În condițiile …în condițiile în care nemții nu fac nimic și văd că nu fac nimic, eu la un moment dat ca să mă împac COLDEA, COLDEA e prietenu’ meu, adică nu e…

HARDAN SAADEH: Te-ai văzut cu el la …la MONACO? Și ce zice el?

LĂSCUŢ CĂTĂLIN: Eu mă văd des cu el, el zice că are o obligație morală…

------

TĂNĂSESCU RADU LAURENŢIU: Hai mă, termină mă! Când îți vine Coldea-n birou și-ți zice…”Dacă faci ceva, Sade, te belesc, și io-i vreau p-ăștia!”, cam ce faci? Că-i nimeni…zi ce faci! Când vine-n persoană și-ți spune asta! Îți zic io că te c..i ..(cuvânt trivial) pe tine!

SAADEH HARDAN: Io, după mine, după ce vezi, nu cred că francezii atâta putenici aici .. că pot să facă ce vor… părerea mea!>>

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite