Scandalul din Parlament, faza pe plângeri: Senatorii Diana Șoșoacă și Sebastian Cernic reclamă agresiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Șoșoacă a anunțat că a depus o plângere penală împotriva lui George Simion, după scandalul din Parlament. În paralel, senatorul USR Sebastian Cernic a sesizat la Camera Deputaților după ce a fost tras de ureche de deputatul PSD Daniel Ghiță.

Scandal de amploare în Parlament. Foto: USR
Scandal de amploare în Parlament. Foto: USR

Diana Șoșoacă îl acuză pe George Simion de amenințare, șantaj, distrugere și „loviri sau alte violențe”. Senatoarea a transmis miercuri textul plângerii pe care a formulat-o la Parchetul General, în care specifică cursul evenimentelor de marți din Parlament.

Senatoarea susține că i-a adresat lui Simion câteva întrebări „referitoare la minciunile pe care le-a menționat în presă cu privire la faptul că săptămâna trecută, în timp ce mă aflam la Viena împreună cu o delegație a Partidului S.O.S. România pe care îl conduc, aș fi avut o întâlnire secretă cu acesta, noaptea, pentru a stabili o strategie politică în care să unim forțele AUR și S.O.S România, dar fără să afle alții, menționând în articolele defăimătoare că am fost păziți de spioni și că aș fi primit 30.000 euro de la ruși pentru campania electorală”.

Aceasta susține că liderul AUR a agresat-o verbal și i-a adus prejudicii în propriul electorat. „Am fost nevoită să vorbesc direct cu dl Simion pe live, un mod pe care îl folosim mereu atât eu, cât și acesta, astfel încât să pot aduce la cunoștința opiniei publice minciunile distribuite de acesta”, a transmis senatoarea.

Astfel că acesta a început să mă înjure într-un mod extrem de jignitor cu expresii cu conotație sexuală, să mă învinuiască de faptul că «fac agitație», ca în final să mă lovească peste mâini, dorind, ca dintr-o mișcare, să îmi producă suferințe fizice și să îmi distrugă telefonul, cu care filmam. Telefonul a zburat efectiv pe jos, a ieșit inclusiv din husa sa în care stătea fixat, astfel că lovitura a fost extrem de violentă, m-a făcut «scroafă», și-a chemat colegii să facă scut în jurul său ca să mă înlăture să nu îi mai adresez întrebări”, mai arată senatoarea în plângere.

„Consider că acțiunea sa de a mă lovi violent peste mâini constituie infracțiunea de loviri sau alte violențe, înscriindu-se pe tipicitatea faptei prevăzute de legea penală, fiind săvârșită cu intenție directă, nejustificată și imputabilă așa-zisului «deputat». Urmarea directă a lovirii a fost deteriorarea telefonului mobil, cu care am înregistrat fapta penală”, a mai continuat aceasta în textul plângerii, potrivit Digi24.

Scandalul dintre Șoșoacă și Simion din Parlament

În timpul ședinței de plen de marți seara, în cadrul căruia se dezbătea bugetul de stat pe anul 2024, a luat naștere un scandal între George Simion și Diana Șoșoacă. Senatoarea i-a reproșat lui Simion că e un mincinos și a plătit articole care să spună că s-au văzut la Viena. De asemenea, au fost și invective venite dinspre aceasta spre Simion.

Apoi a avut loc un schimb de replici greu de imaginat pentru un legislativ din UE. „Te agresez sexual, scroafo!”, i-a transmis George Simion, după ce i-a reproșat lui Șoșoacă atitudinea. Nici senatoarea aleasă pe lista AUR nu a rămas datoare. „Mă agresezi, tu, sexual, mă? Pe cine agresezi tu, sexual, mă? Nu ți-e rușine, bă violentule? Fătălăii de la AUR”

De asemenea, Diana Şoşoacă l-a numit pe Simion „fătălău de tinichea”, l-a acuzat că a lovit-o şi l-a amenințat că va depune plângere penală împotriva lui. Lovirea se referă la momentul în care George Simion i-a dat peste telefon, când Șoșoacă îl filma.

Sebastian Cernic a depus sesizare împotriva deputatului Daniel Ghiță

Nu a fost singurul scandal din Parlament. Senatorul USR Sebastian Cernic a depus, miercuri, o sesizare disciplinară împotriva deputatului PSD Daniel Ghiță. Cernic susține că a fost agresat pe holurile Parlamentului de către Ghiță.

În sesizarea depusă la președintele Camerei Deputaților, senatorul USR povestește că a fost agresat fizic și i-au fost adresate injurii și expresii calomnioase de către Daniel Ghiță. Sebastian Cernic susține că „lipsa unei sancțiuni va avea un efect încurajator pentru repetarea unui astfel de comportament violent şi nedemn”.

„Manifestările domnului Ghiță au fost de un nivel josnic, ce nesocotesc atât regulile de comportament în societate, cât și dispozițiile din Codul de conduită al deputaților și senatorilor. Este inacceptabil ca un membru al Parlamentului să transmită în societate mesajul că gesturile violente și insultele sunt acceptabile în soluționarea unor dispute. E un semnal prost din partea Parlamentului și nu trebuie să ne mirăm de ce cetățenii au ajuns să nu aibă încredere în această instituție. Domnul deputat Daniel Ghiță, deputat PSD, a adoptat această agresivitate atât verbală, cât și fizică de la domnul Simion și de la doamna Șoșoacă. Această agresivitate nu face altceva decât să știrbească din imaginea acestei instituții”, a declarat Cernic. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite