Siegfried Mureşan, despre viitorul buget UE: Este bun pentru Europa şi foarte bun pentru România. Vom primi mai multe fonduri europene ca oricând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Mureşan, europarlamentar PNL
Siegfried Mureşan, europarlamentar PNL

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan susţine că România va primi în următorii ani mai multe fonduri europene decât a primit oricând până acum de la Uniunea Europeană, aproape 80 de miliarde de euro prin Bugetul multianual al UE şi Pachetul de redresare.

”Acordul la care a ajuns Consiliul European este bun pentru Europa şi foarte bun pentru România. România va primi în următorii ani mai multe fonduri europene decât a primit oricând până acum de la Uniunea Europeană, aproape 80 de miliarde de euro prin Bugetul multianual al UE şi Pachetul de redresare.

Pachetul de redresare economică al Uniunii Europene devine principala sursă de finanţare a planului de relansare al Guvernului României.

Bugetul final al Uniunii Europene pe următorii 7 ani va fi adoptat în Parlamentul European ca urmare a negocierii dintre Parlament şi Consiliu.

Vă anunţ că poimâine, joi, 23 iulie, va avea loc o reuniune extraordinară a Parlamentului European în care vom dezbate acordul din Consiliul European şi vom adopta o rezoluţie care va constitui poziţia Parlamentului pentru negocierile finale cu Consiliul.

În această dimineaţă începem lucrul pe textul concret al rezoluţiei. Eu o negociez din partea Grupului PPE”, a scris Siegfried Mureşan pe Facebook. 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat marţi, după summitul UE privind planul de stimulare a economiei, că a obţinut pentru România o sumă impresionantă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite