Secretarul american de stat, Rex Tillerson, laudă România pentru progresele în sprijinirea statului de drept: „Un model în regiune“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi  Rex Tillerson Foto presidency.ro
Klaus Iohannis şi  Rex Tillerson Foto presidency.ro

Rex Tillerson, secretarul american de stat, si-a arătat, vineri, în cadrul discuţiei pe care a avut-o la Washington cu preşedintele Klaus Iohannis, „aprecierea deosebită pentru progresele semnificative înregistrate de România în lupta anticorupţie şi în sprijinul statului de drept“. Mai mult, ţara noastră poate fi „considerată un model în regiune"

Potrivit unui comunicat remis de Adminsitraţia Prezidenţială de la Bucureşti, la întâlnirea de astăzi dintre preşedintele Klaus Iohannis şi secretarul american de stat, Rex Tillerson, cei doi au discutat despre cele mai relevante dimensiuni ale Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA. În discuţie, preşedintele Iohannis a accentuat priorităţile statului nostru în politica externă, precum întărirea relaţiei transatlantice.

„Una dintre priorităţile-cheie pentru politica externă a României rămâne întârirea relaţiei transatlantice, fiind un stat care este dedicat în egală măsură proiectului european, cât şi Parteneriatului Strategic cu SUA“, a declarat preşedintele Iohannis la întâlnirea cu secretarul de stat, potrivit comunicatului Adminstraţiei Prezidenţiale.

Din acelaşi comunicat reiese şi aprecierea arătată de Rex Tillerson statului român pentru soliditatea arătată în parteneriatul strategic, dar şi pentru acţiunile pe plan intern, în combaterea corupţiei şi consolidarea statului de drept, România putând fi chiar considerată un exemplu în regiune.

„Secretarul de stat Tillerson a multumiţ României pentru soliditatea angajamentului său ca partener strategic al SUA, dar şi ca aliat NATO, recunoscând importanţa vitală a regiunii Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică. De asemenea, secretarul de stat Tillerson a exprimat aprecierea deosebită pentru progresele semnificative înregistrate de România în lupta anticorupţie şi în sprijinul statului de drept, putând fi considerat un model în regiune. Totodată, a exprimat angajamentul său pentru extinderea Parteneriatului Strategic cu România", se mai arată comunicat.

Klaus Iohannis s-a întâlnit vineri cu secretarul american de stat Rex Tillerson în cadrul vizitei pe care preşedinte român a efectuat-o în Statele Unite în perioada 5 - 9 iunie,  care s-a încheiat cu primirea la Casa Albă a preşedintelui Iohannis de către Donald Trump

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite