Robert Turcescu sugerează că un senator PSD e ofiţer acoperit. „Uitaţi-vă atent la dumneavoastră şi mai discutăm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Turcescu FOTO Inquam /Octav Ganea
Robert Turcescu FOTO Inquam /Octav Ganea

Deputatul PMP Robert Turcescu şi senatorul PSD Adrian Ţuţuianu s-au contrat azi în Comisia care anchetează alegerile prezidenţiale din 2009. Ţuţuianu i-a amintit lui Turcescu de "pregătirea de ofiţer", în timp ce deputatul PMP a ripostat aluziv: "Uitaţi-vă atent la dumneavoastră, domnule Ţuţuianu, şi mai discutăm".

Replicile dintre Turcescu şi Ţuţuianu au venit în contextul audierii fostului ambasador la Paris Teodor Baconschi de către Comisia parlamentară care anchetează alegerile din 2009. Baconschi a recunoscut că fostul preşedinte Traian Băsescu i-a propus postul de ambasador, iar deputatul PMP Robert Turcescu a venit cu câteva precizări. El a citat articolul 91 din Constituţie, care arată că preşedintele României, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă ambasadorii.

"Domnule deputat, înţeleg că îl reprezentanţi pe domnul Baconschi?", a fost întrebat Turcescu de preşedintele Comisiei, Mihai Fifor.

"Nu, am văzut mirarea unor colegi, domnule preşedinte, şi-mi doream foarte mult să-i ajut, la un moment dat. Pe domnul Ţuţuianu poate mai citeşte Constituţia, ştiţi, ca între colegi", a replicat ironic Robert Turcescu.

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, mebru al Comisiei, l-a ironizat atunci pe Turcescu: "Să înţeleg că intrarea dvs. are legătură cu pregătirea de ofiţer? Eu nu v-am atacat niciodată".

"Uitaţi-vă atent la dumneavoastră, domnule Ţuţuianu, şi mai discutăm", i-a replicat Turcescu lui Ţuţuianu.

Ulterior, Turcescu a declarat la B1TV  că nu Mihai Fifor conduce, de fapt, comisia parlamentară de audieri privind alegerile din 2009, ci Adrian Ţuţuianu. "Nu conduce Fifor comisia! Domnul Fifor este un om rezonabil, aşa cum l-am văzut eu. Comisia este condusă de domnul Ţuţuianu! Ca să fie foarte clar", a spus Turcescu. 

"Deci domnul Ţuţuianu, care conduce şi comisia SRI, este cel care dictează direcţia, dacă vreţi...", a continuat seria insinuărilor Turcescu, amintind că Adrian Ţuţuianu este preşedintele Comisiei de control a SRI. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite