PSD l-a transformat pe Arsenie Boca în agent electoral. ACL cere Bisericii Ortodoxe să se delimiteze

0
0
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a solicitat, miercuri, Bisericii Ortodoxe Române (BOR) să se delimiteze de acţiunea social-democraţilor, care distribuie iconiţe cu imaginea părintelui Arsenie Boca şi inscripţionate pe verso cu numele lui Victor Ponta şi sigla PSD.

„Am în mână portretul sfântului părinte Arsenie Boca, o figură dragă românilor, o figură către care se îndeamnă zilnic rugăciunile şi evlavia tuturor credincioşilor români. Motivul pentru care v-o arăt într-o conferinţă de presă în campanie electorală este acesta, pe spatele fotografiei este postat numele lui Victor Ponta şi al PSD. Acest gest de a folosi imaginea unui sfânt în campanie electorală pentru Victor Ponta, un personaj politic care încalcă toate cele sfinte în fiecare zi, înseamnă depăşirea oricărei limite de decenţă şi de bun simţ, de respect faţă de români, de către candidatul Victor Ponta”, a spus Predoiu, într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.

El a prezentat iconiţa cu Arsenie Boca, având pe spate aplicată o hârtie tipărită cu textul: ”Icoana Părintele Arsenie Boca, Binecuvântarea casei. Această icoană cu sfântul părinte Arsenie Boca este făcută, spre folosul şi binecuvântarea tuturor celor care au nevoie de ajutor şi tămăduire pentru sănătate şi mântuire. Sfinţit, PSD Victor Ponta Preşedinte”.

”Îi cer primului ministru Victor Ponta să dea ordin armatelor sale de politruci să înceteze folosirea bisericii în campanie electorală. Cer, de asemenea, Bisericii Ortodoxe Române să se delimiteze de gesturile lui Victor Ponta, care nu are niciun scrupul în a folosi sentimente, credinţe, simboluri ale românilor, pentru scopurile sale politice. Nu exagerez cu nimic dacă spun după acest gest pe care l-a făcut Ponta de a folosi imaginea părintelui Arsenie Boca inscripţionată pe spate cu numele său şi al PSD, nu exagerez cu nimic dacă spun că domnul Ponta, în cazul în care nu se opreşte, se dovedeşte o adevărată satană a politicii româneşti”, a susţinut Predoiu.

Predoiu a mai afirmat că iconiţele cu Arsenie Boca au fost distribuite în Bucureşti de militanţi ai PSD.

image


PSD l-a transformat pe Arsenie Boca în agent electoral FOTO atacdebuzau.ro

Citeşte şi:

Alegeri prezidenţiale 2014. Biserica ortodoxă îndeamnă credincioşii să meargă la vot

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite