PSD anunță că se opune majorării salariilor parlamentarilor

0
0

PSD anunță, printr-un comunicat de presă, că se opune majorării salariilor parlamentarilor și va propune în coaliție ca prevederile proiectului de lege să se aplice doar aleșilor locali”    

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

PSD va propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali” , se arată în comunicatul transmis de PSD.

Potrivit comunicatului de presă, actualizarea salariului aleșilor locali este justificată în contextul în care calculul se face prin raportarea la salariul minim din 2018.                      

„Dacă în privința acestora din urmă o actualizare este justificată având în vedere că nivelul de salarizare este mai scăzut iar calculul încă se face prin raportarea la salariul minim din 2018, în cazul parlamentarilor și altor șefi de instituții publice o astfel de măsură ar fi  neadecvată, în actualul context economic” , susține PSD.

De asemenea, PSD susține că a atras atenția la votul din Senat asupra asupra acestui aspect chiar prin intervenția liderului grupului senatorilor social-democrați.                     

„De altfel, la votul din Senat, PSD a atras atenția asupra acestui aspect chiar prin intervenția liderului grupului senatorilor social-democrați, Radu Oprea: „Propunerea Partidului Social Democrat în Guvernul României va fi ca din Anexa IX să fie supus acestei reglementări doar punctul „C” [respectiv punctul care se referă strict la aleșii locali]” , susține PSD în comunicatul de presă.         

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite