Prima reacţie din PSD după ce Iohannis a amânat acceptarea Olguţei Vasilescu şi a ministrului Transporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, joi, pentru Mediafax, că preşedintele Klaus Iohannis a amânat numirea în funcţie a celor doi miniştri, Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, pentru că este în campanie electorală şi vrea să întârzie performanţa guvernului.

„Preşedintele este în campanie. Preşedintele nu face decât să blocheze activitatea guvernului. Nu e nimic nou în această chestiune”, a declarat, pentru Mediafax, deputatul PSD Florin Iordache.

Fostul ministru al Justiţiei a subliniat că Iohannis nu face decât să cenzureze propunerile Guvernului, ceea ce e contraproductiv. „Ceea ce face preşedintele nu e nimic nou, dar din păcate invocă 1 Decembrie şi invocă unitatea, în condiţiile în care nu face decât să blocheze guvernul. Nu este atributul dumnealui să cenzureze propunerile pe care de revocare ale primului ministru. Demonstrează încă o dată este într-o bătălie deschisă cu guvernul şi cu majoritatea parlamentară. El vrea să întârzie performanţa guvernului, ceea ce este contraproductiv“, a completat Iordache, potrivit aceleiaşi surse. 

Klaus Iohannis a anunţat joi că nu va accepta „a doua remaniere guvernamentală” propusă de PSD într-o săptămână, explicând că nu va semna numirile celor doi noi miniştri propuşi de social-democraţi: Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. Şeful statului a mai spus că va lăsa PSD „să şi guverneze ceva”, avertizând totodată că până după 1 Decembrie nu va mai lua nicio decizie referitoare la Executiv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite