Prima reacţie a Vioricăi Dăncilă în scandalul Rovana Plumb: Se bucură de susţinerea mea necondiţionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă şi Rovana Plumb. FOTO Mediafax
Viorica Dăncilă şi Rovana Plumb. FOTO Mediafax

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că, în ciuda votului din Comisia Juridică a Parlamentului European, are în continuare încredere în Rovana Plumb căreia i acordă susţinerea sa necondiţionată pentru funcţia de comisar european.

„Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile - atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacţiile celor din ţară - nu mă face să am mai puţină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susţinerea mea necondiţionată. O cunosc de mulţi ani, am muncit împreună, ştiu măsura profesionalismului Rovanei şi a bunei-credinţe cu care şi-a făcut mereu treaba. Ştiu că ar exercita acest mandat de comisar european în bune condiţii şi am certitudinea că, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de alţii, ar prima întotdeauna interesele şi politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, aşa cum guvernul nostru acţionează. De aceea sper ca răspunsul comisiei JURI să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România şi susţinută de preşedintele Comisiei Europene”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, premierul Viorica Dăncilă.

Premierul afirmă că ”tot ceea ce au făcut membrii partidelor de opoziţie în ultimele zile a fost să arate întregii lumi o Românie dezbinată, scindată între interesul ţării şi interesele mărunte, meschine ale unor grupări”.

„Au proiectat o Românie măcinată de ură, mize şi lupte şi au uitat de români, aşa cum fac zi de zi, de mai bine de un an. Însă România nu e a celor care dezbină şi distrug, nu e a celor care şi-i sfâşie pe ai lor şi calcă în picioare interesul ţării pentru propriile lor ambiţii. Românii văd aceste lucruri şi am încrederea că o vom vedea clar, cu toţii, la votul din această toamnă”, a mai transmis Dăncilă.

Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi nu a primit undă verde la Comisia Juridică a Parlamentului European, ceea ce va duce la noi negocieri în ceea ce priveşte propunerea din partea României pentru Comisia Europeană. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite