Premierul intervine în scandalul de la Capitală: Nu vom susţine de la bugetul de stat o amânare a plăţilor şi intrarea în incapacitate de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul Florin Cîţu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu susţine că Guvernul nu va susţine de la bugetul naţional cheltuielile de la Bucureşti şi i-a sfătuit pe cei de la Primăria Capitalei să găsească cât mai rapid o soluţie pentru adoptarea bugetului.

„Am avut discuţii şi cu primarul general. Ştiu situaţia de la Bucureşti, am lucrat şi anul trecut pentru a rezolva o serie de probleme, am lucrat şi anul acesta la bugetul pentru Bucureşti. Nu vom susţine de la bugetul de stat o amânare a plăţilor şi intrarea în incapacitate de plată ulterior. Nu vom susţine de la bugetul naţional un derapaj la Bucureşti” a precizat premierul Florin Cîţu. 

Întrebat de faptul că bugetul ar fi „supraestimat”, adică motivele invocate de consilierii USR-PLUS pentru nesusţinerea bugetului lui Nicuşor Dan, şeful Guvernului a punctat următoarele: „Cred că cei care au construit bugetul trebuie să vină cu explicaţii, dar până acum execuţia bugetară ne arată că avem venituri mai mari decât a fost prognozat la Bucureşti”.

USR-PLUS continuă atacarea primarului general, Nicuşor Dan, pe tema bugetului pe 2021, subliniind faptul că la şase luni de la alegerile locale le este cerut votul consilierilor USR-PLUS pentru „o minciună”, adică un „buget fantezist”.

„Motivul pentru care Bucureştiul a ajuns de facto în faliment este minciuna. Practica de a creşte cheltuielile la umbra unor venituri fictive. Tot creştem cheltuielile, dar pentru că ştim că nu avem loc de ele în buget, minţim oficial pe toată lumea crescând veniturile din pix. Nimic bun nu va veni vreodată din minciună”, au scris, marţi, pe Facebook, reprezentanţii USR PLUS Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite