Premierul Ciucă a discutat cu vicepreşedinta Comisiei Europene despre MCV, implementarea PNRR şi situaţia din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Nicolae Ciucă s-a întâlnit luni, la Palatul Victoria, cu vicepreşedinta Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Věra Jourová. Discuţiile au vizat recomandările MCV, implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dar şi situaţia din Ucraina.

Cei doi oficiali au salutat progresul în implementarea recomandărilor Comisiei Europene sub MCV, recunoscând existenţa unui moment bun pentru avansarea reformelor, informează Executivul. Vicepreşedinta Jourová a mulţumit pentru angajamentul autorităţilor şi cetăţenilor români în gestionarea refugiaţilor ucraineni. De asemenea, a recunoscut rolul important al României în facilitarea tranzitului cerealelor din Ucraina.  

Premierul Ciucă a exprimat angajamentul politic pentru asigurarea durabilităţii reformelor în justiţie şi garantarea independenţei magistraţilor. A amintit că poziţia Guvernului României este clară în ceea ce priveşte principiul supremaţiei dreptului Uniunii Europene şi rămâne angajat pentru respectarea acestuia, în limitele care îi sunt conferite de cadrul constituţional. Şi a exprimat speranţa că monitorizarea respectării statului de drept în România se va face, în curând, doar prin mecanismul UE privind statul de drept, ca şi în celelalte state membre ale Uniunii.

De asemenea, şeful Guvernului a prezentat angajamentul multidimensional al României în sprijinul Ucrainei, amintind cu precădere măsurile adoptate pentru asistarea şi integrarea refugiaţilor, dar şi pentru facilitarea exporturilor de cereale.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite