PNL nu vrea gratuitate pentru testarea nevaccinaţilor. Tătaru: Ne abţinem la acest amendament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Tataru FOTO gov.ro

Nelu Tătaru anunţă că grupul deputaţilor PNL a decis să se abţină de la vot în privinţa amendamentului care prevede gratuitate pentru efectuarea testelor COVID-19 în cazul persoanelor nevaccinate, timp de 60 de zile.

Este acel amendament pus de PSD cu gratuitate pe 2 luni. In decizia de azi de la grupul parlamentar PNL s-a votat ca noi să ne abţinem la acest amendament. Considerăm că, dacă statul acordă vaccinul gratuit, testarea trebuie să se facă contra-cost. A existat o decizie la nivelul comisiei de sănătate (n.r. cu privire la acest amendament), dar la nivelul partidului decizia a fost alta. Aşteptăm o evaluare de la Ministerul Finanţelor. (..)  Sunt şase comisii raportoare, vom avea raport preliminar maine sau poimaiune in care vom purtea evalua si amendamentele. Vom avea saptamana viitoare, nu stiu daca reusim miercuri, o sedinta de plen ca sa treaca acest proiect de lege", a declarat liberalul Nelu Tătaru.

Deputatul a precizat că formula de compromis ar fi ca testele să fie plătite de persoanele care nu se vaccinează, menţionând că România are o predispoziţie pentru un val 5 agresiv.

"E foarte important un certificat verde, dar nu oricum. Noi trebuie sa evaluam tot ce inseamna un impact bugetar", a completat Tătaru.

Liberalul a criticat nerespectarea măsurilor sanitare, dar şi lipsa de acţiune a organelor de control.

Deşi liderii politici anunţau că o decizie privind legea certificatului verde ar putea fi luată în cursul acestei săptămâni în Parlament, principalele formaţiuni nu au reuşit să ajungă la un consens privind forma finală a legii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite