Ciucă, apel la responsabilitate a clasei politice, la 8 ani de la Colectiv. Ce măsuri sunt pregătite pentru pacienții cu arsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a precizat, în mesajul său legat de împlinirea a opt ani de la tragedia de la Colectiv, că politicienii trebuie să acționeaze cu responsabilitate pentru a sprijini sistemul de sănătate, menționând și o serie de măsuri pregătite de CNAS,

Astăzi se împlinesc 8 ani de la tragedia Colectiv. Foto: Inquam Photos
Astăzi se împlinesc 8 ani de la tragedia Colectiv. Foto: Inquam Photos

64 de persoane și-au pierdut viața acum opt ani în urmă incendiului de la Colectiv. „Mulți dintre cei care au scăpat cu viață în acea seară, suferă și astăzi din cauza rănilor provocate de incendiu sau în urma pierderii persoanelor dragi. Procesul s-a încheiat, iar justiția a stabilit vinovații și pedepsele lor. Însă nici sentințele cu executare și nici daunele materiale nu pot stinge suferința victimelor Colectiv”, a transmis Nicolae Ciucă.

Este datoria întregii clase politice să facă tot ce e posibil pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Sunt foarte multe de făcut pentru acest lucru. Și este de reflectat asupra cadrului mai amplu.”, a completat președintele Senatului. 

Noi măsuri pentru pacienți

Numărul doi în statul român a precizat că apreciază măsurile luate de CNAS, prin care sunt asigurate și servicii completare pentru tratarea celor arși.

Salut (...) inițiativa CNAS care propune, în aceste zile, o serie de măsuri concrete pentru pacienții cu arsuri:  dispozitive medicale esențiale gratuite pentru recuperare, simplificarea accesului acestor pacienți cu arsuri la servicii de psihoterapie și kinetoterapie și a procedurii pentru consult în ambulatoriu”.

Rămânem, în continuare, alături de familiile îndoliate și de răniții a căror viață a fost dramatic schimbată de atunci. Transmit gânduri bune, multă sănătate și putere tuturor celor afectați”. a conchis premierul României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite