Mişcarea Populară: „Nu întreprindem demersuri pentru transformarea în partid“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia Mişcarea Populară a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că nu întreprinde niciun demers pentru transformarea fundaţiei în partid politic. Clarificarea vine în contextul „apariţiei în presă a unor informaţii false pe acest subiect“.


"În urma apariţiei în presă a unor informaţii false privind transformarea Fundaţiei "Mişcarea Populară" într-un partid politic, echipa Fundaţiei face următoarele precizări: «Fundaţia Mişcarea Populară» nu întreprinde niciun demers pentru transformarea sa în partid politic. Din punct de vedere legal, acest lucru nu este posibil. Membrii-fondatori rămân consecvenţi cu intenţiile din momentul
constituirii, şi anume: crearea unei platforme a societăţii civile destinat atât dezbaterilor de idei cât şi de analiză şi soluţii la problemele din societatea românească", se arată în comunicatul de presă.
 
În context, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a scris, pe Facebook, că "sursele" care au anunţat transformarea Fundaţiei Mişcarea Populară în partid sunt din PDL.
 
"Înţeleg că sursele «bine informate» care anunţă transformarea Fundaţiei Mişcarea Populară în partid sunt din PDL. Sursele mele îmi spun că PDL va pierde suficient de mulţi parlamentari şi primari în următoarea perioadă cât să se transforme în fundaţie", scrie Lăzăroiu.
 
Presa a relatat că Partidul Popular ar avea congres în 25 mai şi că o serie de parlamentari PDL, în frunte cu Elena Udrea, dar şi membrii Forţei Civice şi cei ai Fundaţiei Mişcarea Populară, scrie Mediafax. Între parlamentarii PDL care ar urma să treacă la Partidul Popular, presa i-a nominalizat şi pe Florin Popescu şi Eugen Tomac. De asemenea, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon ar urma să se alăture acestei formaţiuni. Partidului Popular este condus de fermierul Costel Caraş, cel care, în timpul scandalului laptelui infestat cu aflatoxină izbucnit în luna martie, a vărsat pe un câmp, în semn de protest, câteva mii de litri de lapte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite