Miniştrii Culturii nu ştiu Acuzativul. Gigel Ştirbu: „Numele CARE mi l-au dat părinţii“. Breaz: „Eminescu e cel mai mare poet CARE l-a dat România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Breaz nu este primul ministru al Culturii care nu stăpâneşte cazul Acuzativ. În urmă cu cinci ani, liberalul Gigel Ştirbu spunea: „Sunt mândru de numele care mi l-au dat părinţii“. Ştirbu fusese ironizat de Andrei Pleşu.

Luni seară, în ajunul Zilei Culturii Naţionale şi a sărbătoririi zilei de naştere a lui Mihai Eminescu, ministrul Culturii a făcut mai multe cacofonii şi greşeli gramaticale pe parcursul emisiunii de la Digi24, moderată de Cosmin Prelipceanu. 

„Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca şi cadru didactic....eu consider, aşa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet CARE l-a dat România, cel puţin până în momentul de faţă (n.r.- corect pe care l-a dat). O operă extraordinară“, a spus Daniel Breaz la Digi 24. 

În decembrie 2013, în timpul guvernării USL, PNL îl propunea pentru Ministerul Culturii pe deputatul Gigel Ştirbu. 

Întrebat, la acea vreme, ce părere are despre Gigel Ştirbu, filosoful Andrei Pleşu spunea: "După mine, Gigel e foarte potrivit pentru o funcţie care cere anvergură europeană. La noi e plin de Gigei în toate posturile şi în toate instituţiile. Un Gigel în plus nu mai contează".

În replică, Gigel Ştirbu a spus: „Sunt extraordinar de mândru de numele meu şi mulţumesc părinţilor de numele care mi l-au dat“.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite