Meleşcanu, către Tăriceanu: „Călin, iată că în final culegi ce ai semănat: vânt şi dezbinare. Orgoliul a fost mai important decât logica“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu îl consideră pe Călin Popescu Tăriceanu responsabil pentru că ALDE nu are un candidat propriu la alegerile prezidenţiale şi spune că acesta trebuie să îşi asume eşecul.

Meleşcanu îi mai reproşează lui Tăriceanu că Mircea Diaconu, candidatul independent pe care îl susţin ALDE şi Pro România, ar putea rămâne fără reprezentanţi în secţiile de votare.

„Călin, iată că în final, culegi ce ai semănat: vânt şi dezbinare. Orgoliul a fost mai important decât logica. M-ai dat afară şi cu asta ai dizolvat grupul parlamentar. Tu eşti responsabil pentru că ALDE nu are candidat, iar Mircea Diaconu rămâne fără reprezentanţi în secţiile de votare. Eşti liber să acţionezi cum doreşti, însă nu poţi alege consecinţele acţiunilor tale. Trebuie să-ţi asumi eşecul”, a scris Teodor Meleşcanu, vineri, pe Facebook, potrivit Digi24.

Teodor Meleşcanu îi spune şi Noricăi Nicolai că ar trebui să se pună de acord cu preşedintele ALDE: „Norica, draga mea colegă de lupte politice de peste 20 de ani, nu din cauza mea este dezavantajat candidatul susţinut de tine. Poate te pui de acord cu domnul Călin Popescu Tăriceanu, să susţineţi acelaşi neadevăr”, a scris Meleşcanu.

Norica Nicolai a declarat că, la şedinţa BEC de vineri, a fost discutată propunerea ca Mircea Diaconu să fie exclus din prima etapă a extragerii la sorţi pentru a stabili ordinea pe buletinele de vot. Ea acuză că este posibil ca Diaconu să nu poată fi reprezentat în secţiile de votare. Nicolai a mai anunţat că „Alianţa pentru Un Om” va contesta decizia BEC, imediat după ce va fi făcută publică.

Norica Nicolai a adăugat că MAE a propus tipărirea a aproximativ 2.900.000 de buletine de vot, în condiţiile în care în Registrul Electoral sunt înscrişi circa 700.000 de români din străinătate.

Teodor Meleşcanu, fost membru al ALDE, a fost exclus din partid după ce a preferat să ajungă preşedintele Senatului cu sprijinul PSD, refuzând să respecte consemnul lui Călin Popescu Tăriceanu de a trece în opoziţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite