Meleşcanu anunţă luni dacă va intra în cursa pentru alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, întrebat dacă ia în calcul o candidatură la prezidenţiale, că luni va da un răspuns clar. În luna august, la Adevărul Live, şeful SIE a afirmat că ia în calcul o posibilă candidatură

„Dacă aveţi puţină răbdare, luni dimineaţă o să avem răspunsul la toate. Dacă vor fi întrunite condiţiile, luni dimineaţă o să vă dau un răspuns”, a spus Meleşcanu, citat de Mediafax.

Întrebat dacă a strâns semnături pentru candidatură, Meleşcanu a precizat: „Tocmai asta este problema“.

Termenul de depunere a candidaturilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie expiră în 23 septembrie.

Invitat în luna august la Adevărul Live, Teodor Meleşcanu a afirmat că, în cazul în care va fi solicitat de foştii săi colegi liberali în privinţa unei candidaturi la alegerile prezidenţiale, se va gândi serios la o astfel de propunere.

„Spre deosebire de alţi politicieni, nu-mi schimb declaraţiile. Declaraţia este valabilă şi astăzi. Nu sunt un om care stau pe stradă. Eu am o poziţie în SIE, care este dorită şi de alţi politicieni. Am spus că am disponibilitatea să fac mai mult, pentru că am o experienţă, ministru de Externe, Apărare, Justiţie. În acelaşi timp, am spus că ar fi fost o preferinţă dacă mi se făcea o propunere din partea colegilor mei liberali. Dacă mi se face o asemenea propunerea, o voi examina cu toată atenţia şi, în funcţie de disponibilitatea pe care mi-am manifestat-o deja, de a contribui cu ceva mai mult decât am făcut-o până acum la evoluţia României, voi lua şi această decizie“, a declarat Meleşcanu, întrebat dacă rămâne valabilă declaraţiile din ianuarie, privind disponibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale.

În urmă cu câteva luni, directorul SIE, Teodor Meleşcanu, anunţa că va reveni în politică după mandatul la SIE, iar o posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale nu este exclusă dacă va exista interes.

„N-am discutat cu nimeni asemenea chestiuni. Din punctul meu de vedere, sunt disponibil, în cazul în care va exista un interes“, a răspuns Meleşcanu,  la DIGI 24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite