Macovei îl contrazice pe Băsescu: Pe Daniel Morar nu mi l-a recomandat preşedintele. Prima reacţie din PMP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei FOTO Adevărul
Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei FOTO Adevărul

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, neagă informaţia lansată de preşedintele Traian Băsescu referitoare la numirea lui Daniel Morar în fruntea DNA. Macovei susţine că Daniel Morar nu a fost numit şef al DNA la recomandarea preşedintelui, ci în urma unei proceduri de selecţie.

„Cum am mai spus de multe ori şi cum a povestit şi Morar în cărţile de interviuri, în care a fost întrebat cum a ajuns procuror şef la DNA: pe Daniel Morar nu mi l-a recomandat preşedintele. A fost o procedură de selecţie şi a fost o procedură corectă. Ca atare, a intrat în această procedură, repet, nerecomandat de preşedinte. Pe Daniel Morar nu mi l-a recomandat preşedintele. Istoria nu trebuie rescrisă în funcţie de interese electorale sau de nervii dintr-un anumit moment“, a spus Macovei, într-o emisiune la radio Pro FM+Lider FM Galaţi.

Macovei a recunoscut că a primit declaraţia preşedintelui Traian Băsescu cu îndurerare, şeful statului fiind un camarad al său în combaterea corupţiei.  „Dacă preşedintele vrea să inducă în opinia publică ideea că au fost, nu ştiu, proceduri fantomatice sau că l-a scos din joben pe Morar şi că n-a crezut în acele proceduri, este treaba lui. Eu spun că au fost proceduri corecte şi reale şi care s-au respectat“, a mai spus Macovei.

PMP, în sprijinul lui Băsescu

Primul care a reacţionat la relatarea Monicăi Macovei din 2005 a fost europarlamentarul Cristian Preda. „Traian Băsescu a relatat de mai multe ori că, în 2005, a recomandat numirea la şefia DNA a lui Daniel Morar întrucât acesta avusese curajul – procuror fiind – să ancheteze un membru al PD, partidul pe care îl condusese până atunci noul şef al statului. S-a găsit cineva care să conteste sensul recomandării din 2005. E vorba despre Monica Macovei. Ea însăşi susţinută de Băsescu la şefia ministerului justiţiei pentru că nu avea vreo legătură cu PD. Macovei uită că îi datorează cariera politică lui Traian Băsescu“, a spus, ferm, Preda.

Reacţia fostului ministru al Justiţiei vine după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat că el a fost cel care i-a cerut fostului ministru al Justiţiei să-l numeasca procuror şef al DNA pe Daniel Morar.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite