Lăzăroiu: Cel mai important pentru PSD e să dea premierul. Ponta şi-a jucat cartea prost, va ieşi din schemă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu

Consilierul prezidențial pe analiză politică, Sebastian Lăzăroiu, are în vedere mai multe variante de premier, susținând că cel mai important lucru pentru PSD este "să dea premierul". Variantele avansate de Lăzăroiu sunt fostul candidat la prezidenţiale, Mircea Geoană, fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Întrebat cine ar putea avea pretenția să fie premier, Lăzăroiu a declarat că poate fi vorba de multe persoane. Prima variantă avansată de consilierul prezidențial a fost secretarul general PSD, Liviu Dragnea, despre care spune că "e şi folosit de liberali pentru asta, pentru că ei nu mai sunt siguri pe relaţia cu Ponta şi atunci îl flutură pe sub nas pe Dragnea lui Ponta ca să-i arate că nu e singurul jucător". Lăzăroiu spune că Dragnea se bucură de susținerea PSD, " mai mult de jumătate din filiale sunt alături de el".

"Cred că ăsta e şi motivul real pentru care el a candidat la parlamentare, surprinzător, având totuşi o funcţie mai importantă decât cea de parlamentar, s-a speculat mult pe ideea de imunitate, o fi şi asta, dar e clar că el vrea să intre în politica mare şi de aia e venit în Parlament", a mai declarat Lăzăroiu pentru realitatea.net.

O altă variantă este Mircea Geoană, care în mod oficial nu s-a întors în PSD, însă candidează pentru un loc în Senat pe listele USL. "A fost preşedintele PSD, ştie bine partidul şi a luat un scor bun la alegerile prezidenţiale, a fost aproape să câştige. Nu e chiar un om pe care să-l dai deoparte", a afirmat Lăzăroiu. Marele avantaj al lui Geoană în faţa actualului premier este că acesta are "relaţii bune cu SUA, cu Germania, cu Bruxelles".

În opinia lui Lăzăroiu, şi Mitrea are şanse la funcţia de prim-ministru. "E un activist vechi, a stat pe lângă Năstase, ştie mai bine partidul şi el are aşa un profil de liber şi nu îl lasă indiferent posibilitatea de a fi premier", a explicat consilierul lui Băsescu.

"Cel mai important lucru pentru PSD nu e ca Ponta să fie premier, ci ca PSD să dea premierul. Ponta e un pion care şi-a jucat cartea prost şi va ieşi din schemă", consideră analistul politic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite