Iohannis: PSD-ul nu a înţeles nimic din moţiune. Niciodată în România şase formaţiuni politice n-au reuşit să facă împreună un lucru bun pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat la reuniunea de la Braşov a liberalilor că după ce PSD a lipsit de la consultările de la Cotroceni, aceştia „nu au învăţat nimic de la moţiune” şi că a rămas „în contrasens cu românii şi România”. Acesta a lăudat apoi efortul opoziţiei, notând că „niciodată în România şse formaţiuni politice n-au reuşit să facă împreună un lucru bun pentru români”.

Preşedintele a vorbit despre consultările de la Cotroceni de azi dimineaţă ca urmare a căderii guvernului Dăncilă şi a concluzionat că toate formaţiunile care au fost prezenta au afirmat că sunt dispuse, în urma negocierilor, să sprijine un guvern în jurul PNL. De asemenea, liderul de la Cotroceni a lăudat efortul opoziţiei care a reuşit să se unească pentur moţiune.

„M-am bucurat când am constatat un consens între partidele de opoziţie. E o mare realizare şi se datorează PNL, parlamentarilor şi tuturor celor care s-au implicat în negociere. Niciodată în România şase formaţiuni politice n-au reuşit să facă împreună un lucru bun pentru români”, a afirmat acesta.

Iohannis a schimbat apoi foaia şi a revenit la atacurile asupra PSD, pe care i-a taxat pentru că au lipsit de la consultări.

„Ls sfârştitul consultărilor unii au chiulit. pesediştii au chiulit. Nu au avut niciun motiv ca să nu vină dar au preferat să stea deoparte. Ce ne trebuie mai multă dovadă că PSD nu a înţeles nimic din moţiune şi doi la mână că PSD a rămas în contrasens cu românii şi România. Avem nevoie să instalăm urgent un guvern liberal. Obligatoriu să ne mişcăm foarte foarte repede. Orice zi în care guvernul derutat eşuat demis pesedist rămâne fie şi numai interimar este o zi pierdută pentru România şi români”, a mai relatat preşedintele.

Liderul de la Cotroceni a ţinut apoi să-i contrazică pe cei care afirmau că ţine intenţionat PSD-ul la guvernare şi a adăugat că intră în campania electorală se va concentra în continuare împotriva PSD-ului. „Iohannis a făcut şi va face şi Iohannis va intra în campanie împotriva PSD-ului”, a spus acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite