Iohannis: Condamn ferm atacurile Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, foarte aproape de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis a condamnat atacurile recente ale Rusiei pe teritoriul Ucrainei, care au vizat infrastructura portuară de pe Dunăre. Atacurile au fost cele mai apropiate de până acum de teritoriul României. 

FOTO Arhivă adevarul
FOTO Arhivă adevarul

„Condamn ferm recentele atacuri ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre”, a transmis șeful statului, semnalând că atacurile au fost „foarte aproape de România”.

Potrivit președintelui, „această escaladare recentă prezintă riscuri serioase pentru securitatea din Marea Neagră”.

Atac asupra portului Reni, la doar câțiva kilometri de Galați 

În noaptea de 24 iulie, rușii au atacat cu drone Shahed-136 în regiunea Odesa. Ținta dronelor a fost infrastructura portuară a Dunării. Trei drone au fost distruse de forțele de apărare antiaeriană ucrainen. Imaginile apărute pe rețelele sociale arată o serie de explozii în portul Reni, dar și sistemele antiaeriene care trag asupra ceea ce par a fi drone kamikaze.

„Forțele ruse au continuat să terorizeze regiunea Odesa aseară, lansând un atac de aproape patru ore cu drone kamikaze Shahed-136 asupra infrastructurii portuare de pe Dunăre”, a transmis Comandamentului Operațional Sud ucrainean, transmite Ukrinform.  

Ucrainenii spun că cel puțin trei drone au fost doborâte de apărarea antiaeriană, însă o alta ar fi reușit să treacă de apărare și să lovească un depozit de cereale, dar nu specifică exact în care port ar fi fost această lovitură.

Portul ucrainean Reni, esențial pentru transportul mărfurilor pe Dunăre, se afla la circa 13 kilometri în linie dreaptă de Galați.

Ca urmare a loviturilor UAV-urilor inamice, un hangar cu cereale a fost distrus, tancurile pentru depozitarea altor tipuri de marfă au fost avariate. În plus, un incendiu a izbucnit într-una dintre spațiile de producție. Incendiul a fost stins cu promptitudine, informează Zerkalo Nedeli.

"Din cauza impactului, hangarul de cereale a fost distrus, tancurile de depozitare a marfurilor au fost avariate. Un incendiu a izbucnit într-una din încăperile tehnice, care a fost deja stins", a scris Kiper.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite