Guvernul pregăteşte hotărârea pentru prelungirea stării de alertă. Ce spune Ludovic Orban despre carantinarea Capitalei şi a altor oraşe mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, că în prezent nu se pune problema carantinării Capitalei sau a altor oraşe, fiind destul de dificil acest lucru.

„Ştiţi foarte bine că starea de alertă se instituie pe 30 de zile şi se prelungeşte printr-o hotărâre de guvern pentru o perioadă de maxim 30 de zile. Pregătim hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricţii. Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal”, a declarat prim-ministrul, potrivit Agerpres.

„Decizia de carantinare a unor mari oraşe e mai dificil de luat. Sunt extrem de multe considerente. Obiectivul e de a stăvili creşterea nr de cazuri. În Bucureşti a existat o tendinţă ascendentă, dar nu la fel ca în capitalele altor ţări”, a precizat şeful Guvenrului, fiind întrebat despre o posibilă decizie privind carantinarea Capitalei şi a oraşelor mari. 

Prim-ministrul a subliniat că Guvernul pe care îl conduce nu vrea să ia alte restricţii suplimentare care ar îngreuna şi mai mult viaţa românilor. De asemenea, Orban a punctat faptul că pregăteşte alături de specialişti hotărârea Guvernului prin care va avea loc prelungirea stării de alertă. 

Liderul de la Patatul Victoria a precizat că PSD a început o campanie de fake news referitoare la Guvern şi deciziile pe care ar urma să le ia noul Cabinet rezultat în urma alegerilor parlamentare.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite