Guvernul măreşte iar schema de personal, atât pentru şefime, cât şi pentru funcţionarii publici. Ce HG-uri de reorganizare sunt discutate de Executiv

0
0
Premier Nicolae Ciuca candidatura presedintia PNL 6 aprilie 2020 FOTO Inquam Photos / George Calin
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / George Calin

Cabinetul Ciucă are pe ordinea de zi a şedinţei două hotărâri de Guvern (HG) pentru reorganizarea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi pentru Ministerul Mediului. Va fi suplimentat numărul de posturi la nivel central, atât pentru funcţionarii publici, dar şi la nivel de secretari de stat şi secretari general-adjuncţi.

Conform HG-ului referitor la organizarea şi funcţionarea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, numărul posturilor pentru personalul de execuţie va creşte cu 563, de la 1.407 la 1943. De asemenea, la nivelul funcţiilor de conducere au loc schimbări importante. 

Prin noua HG vor fi nu mai puţin de opt secretari de stat, doi subsecretari de stat, un secretar general şi patru secretari general-adjuncţi. În prezent, la minister erau doar cinci secretari de stat, un secretar general şi doi adjuncţi. De menţionat este că faţă de HG-ul de reorganizare iniţial, a mai apărut încă o funcţie de secretar de stat. 

Şi la Ministerul Mediului au loc schimbări, însă mai mici. Apare încă o funcţie de secretar general-adjunct, dar şi încă un post de execuţie. Ministerul Mediului şi-a schimbat actul normativ de funcţionare în luna martie, când au fost create peste 60 de posturi.Ultima oră

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite