Guvernul confirmă pe ultima sută de metri: Viorica Dăncilă va face o vizită de două zile în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La scurt timp de la conferinţa de presă susţinută de purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, Guvernul României a emis un comunicat anunţând că premierul Viorica Dăncilă va efectua o vizită oficială de două zile în Israel. Cu doar o oră înainte, Nelu Barbu declara că nu are de făcut niciun anunţ cu privire la programul primului ministru. Potrivit comunicatului, „vizita se înscrie în seria de contacte destinate relaţiilor bilaterale”.

Premierul Viorica Dăncilă va face, miercuri şi joi, o vizită oficială în Israel, la invitaţia prim-ministrului Benjamin Netanyahu, urmând să aibă întrevederi cu premierul israelian, precum şi cu preşedintele Reuven Rivlin, cu liderul opoziţiei din Knesset, Isaac Herzog şi cu Theophilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, anunţă Guvernul.

Această vizită are loc în contextul în care săptămâna trecută Guvernul a adoptat un memorandum privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, măsură criticată dur de preşedintele Klaus Iohannis. Totodată comunicatul Guvernului a venit la doar o oră de la conferinţa de presă susţinută de purtătorul de cuvânt al Executivului Nelu Barbu care declara că nu are de făcut niciun anunţ cu privire la programul premierului. 

Conform Guvernului, agenda vizitei include întrevederi cu omologul israelian Benjamin Netanyahu, cu preşedintele statului Israel, Reuven Rivlin, cu liderul opoziţiei din Knesset, Isaac Herzog, precum şi cu Theophilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului.

„Vizita prim-ministrului României în Statul Israel se înscrie în seria de contacte politico-diplomatice destinate marcării aniversărilor care fac din 2018 un an de referinţă pentru relaţia bilaterală, respectiv 70 de ani de la crearea Statului Israel, 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte şi 100 de ani de la crearea statului român modern. Discuţiile vor fi axate pe evaluarea stadiului relaţiilor bilaterale româno-israeliene, cu accent pe identificarea oportunităţilor de valorificare suplimentară a cooperării în domenii de interes comun. De asemenea, discuţiile vor prilejui un schimb de opinii asupra evoluţiilor politice şi de securitate în plan regional şi global", a transmis Guvernul.

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă va vizita şi Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului "Yad Vashem”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite