Guvernul a adoptat majorarea de 10% pentru bugetari. Sindicatele au ieșit din nou în stradă și cer dublu

0
Publicat:

Sindicatele din Administrația Națională au declanșat un nou protest la Guvern, respingând majorarea de 10% acordată de guvern în două tranșe pentru unele categorii de bugetari. Angajații cer cel puțin 20% față de nivelul salarial de la finalul anului trecut. 

Un nou protest la Guvern FOTO Adevărul
Un nou protest la Guvern FOTO Adevărul

Guvernul a adoptat joi dimineață ordonanţa de urgenţă care prevede majorări salariale cu 10%, în două tranşe, urmând să fie acordat un procent de 5% în iunie şi 5% în septembrie, raportat la veniturile din decembrie 2023. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că personalul agenţiilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti pentru protecţia mediului va beneficia de salarizarea de care beneficiază Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. â

„Diferenţele salariale se vor aplica tot în tranşe, în lunile iunie şi septembrie, sub principiul general al acestei ordonanţe de echitate şi echivalare, aceeaşi muncă, aceeaşi plată”, a mai explicat reprezentantul Guvernului. 

Potrivit informațiilor furnizate, prin același act normativ se va reglementa posibilitatea decontării pentru angajații care folosesc în mod obișnuit un echipament cu ecran pe o durată semnificativă a timpului de lucru, achiziţia de dispozitive de corecţie, limita sumei fiind de 500 de lei per persoană. 

Ciolacu: structurile de personal pot fi mai suple 

„Începem prin a rezolva unele inechități existente în rândul personalului bugetar. Aprobăm o majorare salarială cu 10% în două tranșe, iunie și septembrie, pentru mai multe categorii de salariați din administrația centrală și locală. Vorbim în special despre angajații din cultură, de la Registrul Comerțului, agențiile de mediu și funcționarii din primăriile sub 20 de mii de locuitori. Sunt zone rămase în urmă cu salarizarea față de restul bugetarilor și era corect să luăm o decizie în raport cu cât permit finanțele țării în acest an”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu în debutul ședinței de Guvern. 

Premierul a mai spus că „structurile de personal” din Guvern și Parlament pot fi „mai suple”, adăugând că „din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite