Grindeanu îi răspunde lui Tăriceanu: Asumarea Legii salarizării în Parlament, decisă în CExN al PSD şi cu ALDE. Ştie şi el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că Legea salarizării a fost asumată de Parlament pentru „a reduce termenele“, decizie luată de coaliţia de guvernare, după ce liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că are anumite semne de întrebare cu privire la activitatea Guvernului în condiţiile în care Legea salarizării unitare a fost asumată de Parlament, aceeaşi procedură fiind dorită şi în cazul creării Fondului Suveran de Dezvoltare.

„Vă readuc aminte modul în care Legea salarizării a ajuns în Parlament şi ştie şi domnul preşedinte Tăriceanu. Decizia politică de a merge pe această cale a fost luată în urmă cu o lună şi ceva la Comitetul Executiv al PSD de la Sinaia şi urmare a unei şedinţe ALDE - asta ca să clarificăm problema legată de Legea salarizării. De ce? Pentru a reduce termenele şi vă rog să vă uitaţi la conferinţa de presă pe care am ţinut-o la Sinaia şi asta a fost motivaţia pentru care s-a mers pe această cale, cea a unei iniţiative legislative asumată de coaliţie, adică de toţi parlamentarii PSD- ALDE şi nu numai“, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, citat de News.ro

Referitor la crearea Fondului Suveran de Dezvoltare, liderul de la Palatul Victoria a precizat că proiectul este finalizat şi a precizat că nu îl interesează modul în care va fi asumat, ci conţinutul lui.

„Fondul Suveran de Dezvoltare este finalizat, titularul a fost Ministerul Economiei. Trebuie să avem o decizie politică de acelaşi tip. Nu am niciun fel de problemă să apucăm pe o cale sau alta şi nu e vorba de a nu-ţi asuma o lege. Noi am dat şi pe proiectul Legii salarizării, vom da şi pe Fondul Suveran aviz pozitiv. (...) Ceea ce mă interesează mai mult este conţinutul. Modalitatea prin care ajungem acolo e mai puţin importantă. Conţinutul aşează şi formează cadrul prin care se va forma acest fond suveran. E o decizie politică. (...) În dialog cu liderii coaliţiei vom lua decizia pe care vom merge“, a explicat Grindeanu.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, la Parlament, că are anumite semne de întrebare cu privire la activitatea Guvernului Grindeanu, în condiţiile în care Legea salarizării unitare a fost asumată de Parlament, aceeaşi procedură fiind dorită şi în cazul creării Fondului Suveran de Dezvoltare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite