George Ivaşcu, despre actorii care strâng semnături în cadrul campaniei #Fără Penali: Trăim într-o ţară democratică. Au dreptul s-o facă

0
0
Ministrul Culturii, George Ivaşcu.
Ministrul Culturii, George Ivaşcu.

Ministrul Culturii, George Ivaşcu, a fost întrebat vineri, la Iaşi, cum comentează faptul că mai mulţi actori celebrii, printre care şi Oana Pellea, Victor Rebengiuc şi Marius Manole, strâng semnături în cadrul campaniei iniţiate de USR #FărăPenali în funcţii publice. Acesta a răspuns că „trăim într-o ţară democratică, iar „colegii săi au dreptul” să participe la aceste activităţi.

Ministrul Culturii, George Ivaşcu, a precizat, vineri, la Iaşi, întrebat fiind cum comentează faptul că actorii strâng semnături în cadrul campaniei# Fără Penali, că „trăim într-o ţară democratică”, iar „colegii săi au acest drept”.

„Trăim într-o ţară democratică. Sunt colegii mei, au dreptul s-o facă", a spus ministrul Culturii, George Ivaşcu, întrebat de jurnalişti cum comentează gestul unor actori cunoscuţi de la Bucureşti de a strânge semnături timp de o săptămână pentru ca persoanele condamnate penal să nu mai conducă România.

De asemenea, întrebat dacă s-ar putea alătura campaniei, Ivaşcu a refuzat să răspundă, precizând că a venit la Iaşi pentru probleme de cultură.

Mai mulţi actori cunoscuţi, între care Oana Pellea, Victor Rebengiuc şi Marius Manole, au decis să se implice în campania de strângere de semnături în Piaţa Universităţii din Capitală.

”O ţară fără penali poate să se dezvolte”, este de părere actorul Victor Rebengiuc, aflat miercuri, în Piaţa Universităţii, purtând banderola #FărăPenali pe braţ.

Marius Manole, iniţiatorul acţiunii prin care actorii adună semnături în centrul Bucureştiului, spune că cei aflaţi la putere "trebuie schimbaţi pentru că sunt compromişi pentru gustul nostru".

Timp de o săptămână, în Piaţa Universităţii, între orele 17.00 - 20.00, actorii vor strânge semnături pentru ca persoanele condamnate penal să nu mai conducă România.

Obiectivul USR este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat.

Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării, iar USR s-a angajat să sprijine acest demers prin intermediul filialelor sale teritoriale.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite