Gabriel Oprea, despre revenirea în PSD: Nu am venit la ciolan. Am venit la greu, să ajut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce mai mulţi lideri PSD au criticat revenirea în partid a lui Gabriel Oprea şi numirea acestuia în funcţia de vicepreşedinte, acesta a venit cu explicaţii, subliniind că a fost „invitat”, şi că nu şi-a forţat intrarea. Oprea mai subliniază că „nu am venit la ciolan”, ci a venit „la greu, să ajut şi cred că trebuie să fim uniţi pentru a fi puternici”.

„Apartenenţa mea la Partidul Social Democrat este una firească. Am fost invitat să revin în PSD, iar dorinţa mea este să sprijin militarii şi politiştii, din orice perspectivă.

Nu am venit la ciolan, am venit la greu, să ajut şi cred că trebuie să fim uniţi pentru a fi puternici, să construim, să întărim, să strângem rândurile, nu să distrugem”, a afirmat Gabriel Oprea pe Facebook.

Reacţia acestuia vine în contextul în care preşedintele PSD Viorica Dăncilă a confirmat duminică seară că Gabriel Oprea deţine funcţia de vicepreşedinte în Comitetul Executiv al partidului, explicând că acesta a obţinut postul în urma unui protocol de colaborare.

Cum a fost băgat Gabriel Oprea în conducerea PSD fără ştirea partidului

 „Noi am făcut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frăţia, cu Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor, am făcut cu mai multe sindicate, iar prin aceste protocoale pe care le-am semnat, liderii sindicatelor respective fac parte din Comitetul Executiv Naţional. Am făcut cu cinci sindicate, deci avem cinci vicepreşedinţi. Au şi drept de vot”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată despre motivul pentru care Oprea era prezent duminică seară la sediul PSD. Articolul 46, aliniatul (4) din statutul PSD prevede faptul că „reprezentantul centralei sindicale cu care PSD a încheiat un protocol la nivel naţional, face parte de drept din Biroul organizaţiei” şi că este  „asimilat funcţiei de vicepreşedinte al organizaţiei PSD corespunzătoare”.
 

Primarul Capitalei Gabriela Firea a criticat faptul că Oprea a fost „impus” în funcţie fără votul celorlalţi membri din conducere şi spune că se deliminează de această decizie. De asemenea, aceasta mai afirmă că a participat la votul pentru colaborarea între partid şi mai multe sindicate, însă în cadrul şedinţei nu s-a precizat cine sunt liderii sindicatelor respective şi nici nu s-a menţionat că aceştia devin membri în conducere. „Eram în primul rând la CEx, în campania electorală, când ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu câteva sindicate. Propunere votată în unanimitate. Nu s-a citit numele preşedinţilor acelor sindicate – unele de care nu am auzit în viaţa mea, nu s-a precizat că devin automat vicepreşedinţai ai PSD şi că au drept de vot în BPN (n.red.: Biroul Permanent Naţional) şi CEx, caşi cum ar fi fost votaţi în Congres de către delegaţii din toată ţara”, a afirmat preşedinta PSD Bucureşti.

Mesajul integral al lui Gabriel Oprea:

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite