Fost ministru al Sănătăţii: Testarea agresivă şi susţinută este o armă puternică în lupta contra pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Bănicioiu FOTO Eduard Enea
Nicolae Bănicioiu FOTO Eduard Enea

Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a citat marţi un mesaj al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care a recomandat ca ţările să testeze orice persoană suspectă de coronavirus. Bănicioiu a precizat că Guvernul României ar trebui să asculte sfatul „până nu este prea târziu”.

„Jurnal de pandemie !

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut luni, în faţa acestei «crize sanitare mondiale majore a epocii noastre», efectuarea unui «test pentru fiecare caz suspect» de coronavirus. Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că este INDISPENSABIL ca ţările să «testeze, testeze, testeze. Trebuie testat fiecare caz suspect. Avem un mesaj simplu pentru toate ţările: testaţi, testaţi, testaţi!», a spus el în timpul unei conferinţe de presă la Geneva.

Statele nu vor fi capabile să combată pandemia dacă nu ştiu cine este infectat şi cine nu este, a argumentat el. «Nu poţi stinge un incendiu dacă eşti legat la ochi», a adăugat Ghebreyesus”, a scris Bănicioiu marţi pe pagina personală de Facebook.

Acesta a subliniat apoi că Guvernul României ar trebui să asculte sfatul şi să testeze agresiv „până nu este prea târziu”.

„În lipsa testării, cazurile nu pot fi izolate şi lanţul infectărilor nu poate fi rupt, a mai explicat directorul OMS. Un mesaj cat se poate de clar pentru Guvern. Pana nu este prea tarziu..testarea agresiva si sustinuta este o arma puternica in lupta contra acestei pandemii. Cred ca acestea sunt lucruri cu adevarat importante asupra carora sa ne concentram..

este inadmisibil in contextul actual al acestei amenintari letale ca noi sa nu ţinem cont de recomandările specialiştilor europeni”, a conchis Bănicioiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite