Firea, reacție în urma incidentului din Primăria Capitalei: Acest imobil este printre cele mai sigure din București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar general al Capitalei a reacționat în urma incidentului petrecut în clădirea Primăriei Capitalei. Gabriela Firea susține că imobilul este printre cele mai sigure din București.

Coloana decorativă s-a prăbușit peste un copil FOTO Telegrama
Coloana decorativă s-a prăbușit peste un copil FOTO Telegrama

„Actualul primar general încearcă să arunce vina către mine şi în acest caz, spunând că statuia respectivă se află în primărie din timpul mandatului meu. Şi clădirea primăriei era acolo de pe vremea mea, ba chiar şi de pe vremea celorlalţi primari generali, din 1990 încoace, când clădirea construită între anii 1906-1910 a început să funcţioneze ca sediu al Primăriei Generale. Şi statuile, Simfonie Roz şi Simfonie Neagră, sunt în clădire cu mult înainte să ajung eu acolo: au fost cumpărate încă din anul 2010 pentru a ajunge în sediul primăriei şi se află în lista monumentelor de for public ale Municipalităţii", a afirmat Gabriela Firea, marţi, într-o postare pe Facebook.

Actualul ministru susține că scenariul de securitate aprobat de ISU stabilește că cetățenii pot intra în clădire doar prin cele două intrări laterale, însă pe  Nicușor Dan „nu l-a interesat ce a spus ISU referitor la siguranța oamenilor, ci doar propria imagine. Așa au apărut, din păcate, consecințele nedorite ale unei acțiuni făcute pentru “ a da bine” în spațiul public”. 

Gabriela Firea a răspuns acuzațiilor venite din partea actualului edil cu privire la faptul că Primăria Capitalei funcționează într-o clădire nerecepționată, precizând că imobilul de pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 47 are făcută recepția la terminarea lucrărilor de reabilitare și este „printre cele mai sigure din București”. 

„Ghinion. Clădirea din bd Regina Elisabeta nr 47, a cărei reabilitare s-a terminat în 2016, la insistențele mele de a muta angajații în sediul de drept al primăriei de vis-a-vis de Cișmigiu, pentru a nu mai plăti o chirie imensă pentru sediul provizoriu, ARE RECEPȚIA la terminarea lucrărilor, așa cum puteți vedea în această postare. Prezint mai jos documentul semnat de reprezentanții PMB, ISC, ISUBIF, Ministerul Culturii, constructor, consultant și proiectant în 2017! Sunt 5 ani de când modernizarea clădirii din Bd. Regina Elisabeta nr. 47 A FOST FINALIZATĂ! Și spun cu toată răspunderea că acest imobil este printre cele mai sigure din București” , a menționat Gabriela Firea.

Reacția Primăriei Capitalei 

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au transmis că luni, în jurul orei 13:40, în holul de la intrarea principală în sediul PMB, a avut loc un accident în care a fost implicat un copil de 7 ani, însoţit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme.

„Conform informaţiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol şi a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenţia angajaţilor PMB, el a fost preluat în mai puţin de 5 minute de o ambulanţă, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu». La momentul urcării în ambulanţă, copilul era conştient”, arată precizarea de presă a instituţiei.

De asemenea, instituția precizează că în cadrul acesteia va avea loc o anchetă în paralel cu cea deja demarată de poliție.

„Reprezentanţii Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obţinând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital”, potrivit precizării de presă. 

Instituţia mai menţionează că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016.

„Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei, în paralel cu ancheta deja demarată de poliţie”, mai spune sursa citată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite