Firea: PSD și-ar dori să se alăture echipei guvernamentale, în calitate de ministru al Economiei, senatorul Radu Oprea

0
Publicat:

Gabriela Firea a declarat în timpul Conferinței Județene de Alegeri a PSD Prahova că echipa formată din aceasta, Ciolacu, Stănescu, Grindeanu își doresc „foarte mult” să se alăture echipei guvernamentale și Radu Oprea, în calitate de ministru al Economiei. 

Gabriela Firea, ministrul Familiei FOTO: Gov
Gabriela Firea, ministrul Familiei FOTO: Gov

„În premieră vreau să vă spun, în cazul în care nu aţi citit pe anumite surse politice, noi echipa – domnul preşedinte Ciolacu, domnul secretar general Stănescu, Sorin Grindeanu şi cu mine - ne-am dori foarte mult să se alăture echipei guvernamentale, în calitate de ministru al Economiei domnul senator Radu Oprea. Este colegul meu şi al Laurei de la Senat, un om extraordinar, energic, muncitor, implicat, solidar şi care întotdeauna a ştiut să facă echipă şi întotdeauna a găsit soluţii”, a declarat aceasta, potrivit News.ro.

Ministrul Familiei a punctat că din câte a înțeles că „propunerea ar fi ca domnul senator Oprea să preia, într-o viitoare formulă guvernamentală acest portofoliu. Repet, decizia nu este luată în acest moment, nu vrem noi să devoalăm din interiorul negocierilor”.

Ulterior, în conferința de presă de după alegerile din organizația PSD, Gabriela Firea a punctat că „deciziile se iau la nivelul conducerii partidului și ulterior în Coaliției”.

„Noi personal îl susținem pe domnul Oprea, avem și trebuie să respectăm corectitudinea de partid. (...) Din punctul meu de vedere personal pentru că îl cunosc personal pe domnul senator și am lucrat împreuna și la Senat și lucrăm în continuare, știu cât de mult se implică în proiectele care țin de susținerea IMM-urilor, antreprenoriatului, domeniul economic și chiar bugetar. Subliniez încă o dată, nu fac și desfac eu guverne, nu dăm jos noi pe cineva. Mi-am exprimat o decizie personală ca îl susțin din toate punctele de vedere și m-aș bucura ca candidatura domniei sale să fie de această confirmată”, a precizat ministrul Familiei.

PSD vrea să păstreze ministerul Transporturilor

Gabriela Firea își dorește să păstreze ministerul Transporturilor și aceasta să fie condus în continuare de Sorin Grindeanu. 

„Daţi-mi voie să spun în faţa dumneavoastră şi sunt sigură că sunt în asentimentul dumneavoastră – că ne dorim foarte mult să păstrăm la noi, la PSD, Ministerul Transporturilor şi să îl conducă în continuare domnul Sorin Grindeanu, colegul nostru. Nu pentru partid, nu pentru el, nu pentru noi, ci pentru ce s-a întâmplat la acest minister, într-un an şi câteva luni, după ce s-a pierdut atât de mult timp. Iar în acest domeniu al infrastructurii, mai ales că avem în faţă aleşi locali, dumneavoastră ştiţi foarte bine ce înseamnă să pierzi timp, ce înseamnă să baţi pasul pe loc, ce înseamnă să nu ai proiecte tehnice, să nu ai studii de fezabilitate, să nu îţi vină constructorii sau să vină doar cine trebuie, pe ochi frumoşi. Prin urmare, ne dorim foarte mult să menţinem acest minister la PSD şi să fie condus în continuare de domnul vicepremier Sorin Grindeanu”, a afirmat Gabriela Firea, joi la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a PSD Prahova, potrivit News.ro.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite