Efectul Kovesi asupra Congresului PSD. Remus Borza, despre mişcarea lui Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Borza FOTO Eduard Enea/ Adevărul
Remus Borza FOTO Eduard Enea/ Adevărul

Deputatul independent Remus Borza a vorbit, la DC News, despre motivele pentru care liderul PSD Liviu Dragnea a convocat un Congres extraordinar al PSD.

„Liviu Dragnea este văzut acum atotputernic, are pe toată lumea la picioare, toţi greii din partid au pupat inelul, a fost şi lista cu semnăturile, toţi miniştrii sunt ai lui, 57% din primari sunt ai PSD, 28 de preşedinţi de consilii judeţene sunt de la PSD, toate instituţiile cheie sunt ale lui - Curtea de Conturi, ANCOM, Avocatul Poporului, ANRE etc. Atunci el a zis că acum este momentul să le rupă definitiv gâtul opozanţilor pentru că există astfel de disidenţe în PSD“, a declarat Remus Borza în studioul DC News

„El urmăreşte ca la Congres să îi pună la colţ, să scape de Bădălău, să regleze chestiunile cu toţi, cu Adrian Ţuţuianu, Mihai Tudose, Marian Oprişan, Felix Stroe. Sunt filiale întregi care au fost puse la colţ şi au fost promovate filiale care nu au performat politic, care nu au nici preşedinţi de consilii judeţene, nici atât de multe mandate de senatori şi deputaţi“, a adăugat Borza. 

Deputatul neafiliat este de părere că acest Congres extraordinar are menirea de a-i izola pe cei care ar putea reprezenta o ameninţare pentru hegemonia lui Liviu Dragnea, dar atrage atenţia că declaraţiile şefei DNA au mai desumflat situaţia. 

„Din punct de vedere simbolic, al percepţiei şi al emoţiei, conferinţa Laurei Codruţa Kovesi a produs nişte efecte devastatoare pe foarte multe paliere, inclusiv în PSD. Lupta dintre statul paralel - pentru că este folosită această sintagmă - a fost câştigată miercuri seară prin prestaţia extraordinară a Laurei Codruţa Kovesi în raport cu coaliţia majoritară PSD-ALDE", a mai spus deputatul.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a cerut organizarea unui Congres extraordinar al partidului, motivul oficial fiind redefinirea programului de guvernare, după ce, în doar un an , PSD a instalat trei premieri. Întrebat dacă va cere şi un vot pentru revalidarea sa în funcţie, Liviu Dragnea a răspuns: „Categoric, da“. 

ANALIZĂ Care sunt mizele Congresului PSD convocat urgent de Dragnea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite