DOCUMENT De ce a fost exclus Zgonea din PSD: „Disciplina democratică“ a partidului i-a fost fatală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zgonea i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv. Dragnea l-a dat afară din PSD FOTO Mediafax
Zgonea i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv. Dragnea l-a dat afară din PSD FOTO Mediafax

Fostul preşedinte executiv al PSD, Valeriu Zgonea, şi-a pierdut calitatea de membru al PSD pentru că nu a respectat „disciplina democratică“ a partidului şi pentru că a creat un climat de instabilitate în interiorul PSD, în pragul alegerilor locale, ceea ce a afectat partidul, potrivit hotărârii de excludere a lui Valeriu Zgonea din PSD.

„Ţinând cont de Raportul Comisiei Naţionale de Etică, Integritate şi Arbitraj din care a rezultat că domnul Valeriu Zgonea nu a respectat disciplina democratică a Partidului Social Democrat, excedând prin acţiunile sale procedura dezbaterii interne în cadrul partidului, apreciind injust şi declarând public că „partidul se află pe marginea prăpastiei“, nerespectând linia generală a partidului şi agenda politică a acestuia“, se arată în hotărârea Comitetului Executiv Naţional al PSD (CExN) de excludere a lui Valeriu Zgonea din PSD.

Proiectul de hotărâre a fost semnat de preşedintele PSD Liviu Dragnea, căruia Valeriu Zgonea i-a cerut demisia pentru condamnarea la un an cu suspendare în dosarul „Referendumul“, gest care i-a fost fatal, şi de către secretarul general al PSD, Marian Neacşu, condamnat la şase luni cu suspendare pentru conflict de interese.

În docuemnt se mai arată că Zgonea a avut „manifestări individualiste prin care s-a încercat crearea unui climat de instabilitate şi dezbinare în partid, în pragul alegerilor locale 2016“.

Valeriu Zgonea, omul doi în PSD până pe 27 aprilie, a fost exclus din partid pentru că a îndrăznit să-i sugereze lui Liviu Dragnea să facă un pas în spate, ca urmare a condamnării sale în dosarul “Referendumul”. Social-democraţii au avut nevoie doar de acordul lui Liviu Dragnea pentru a porni linşajul la adresa lui Valeriu Zgonea, devenit un duşman al partidului pentru că se opunea deblocării celor 20 de proiecte de modificare a legislaţiei penale, multe dintre ele în favoarea corupţilor.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite