Demisia lui Remus Borza, publicată în Monitorul Oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Borza FOTO Eduard Enea
Remus Borza FOTO Eduard Enea

Luni a apărut în Monitorul Oficial decizia prin care premierul Viorica Dăncilă l-a demis pe consilierul Remus Borza, din cauza unor declaraţii privind concedieri de bugetari şi reducerea numprului de ministere. Acesta fusese numit în funcţie la finalul lunii trecute.

Informaţia că acesta urmează să fie demis a apărut încă de sâmbătă, social-democraţii fiind nemulţumiţi de mai multe declaraţii ale consilierului economic.

Remus Borza a lansat sâmbăta trecută ideea unei noi ordonanţe de urgenţă care să modifice celebrele OUG 114/2018 şi OUG 19/2019. Acesta a vorbit şi despre o reducere a numărului de bugetari şi o scădere a numărului de ministere, explicând că „mai răruţ e mai drăguţ”.

„Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura ţară din lume care plăteşte mult mai bine salariaţii din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administraţia. Şi la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. Mai răruţ e mai drăguţ. E mai eficient, mai rămân bani să facem şi o fabrică în România”, a afirmat Borza, la Antena 3.

Consilierul şi-a mai argumentat o dată ideile în cursul săptămânii trecute, când spunea că ar trebui reduse costurile din sectorul public.

„Eu pentru asta m-am alăturat acestui efort al Executivului şi al partidului aflat la guvernare. Tocmai încerc să optimizez: sunt prea multe instituţii hipergonflate, hiper-remunerate, ar trebui şi aici remunerarea să ţină cont de eficienţă şi de competenţă, ar trebui să mai reducem costurile în sectorul public şi să încurajăm mai mult şi să finanţăm investiţiile. Investiţiile sunt cele care dau sustenabilitate creşterii economice”, a declarat Borza.

Remus Borza a fost numit consilier onorific pe probleme economice al premierului în data de 30 mai. El l-a înlocuit pe Darius Vâlcov, artizanul programului de guvernare şi „creierul” economic din spatele Guvernului.

Reacţia lui Remus Borza, după anunţul că va fi demis

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite