Daniel Zamfir vrea să se afilieaze grupului PSD şi se gândeşte la formarea unui nou partid cu disidenţii din ALDE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a declarat luni că probabil se va afilia grupului PSD, în contextul în care grupul partidului din care face parte se desfiinţează. Acesta a mai adăugat că nu exclude posibilitatea să formeze un nou partid cu disidenţii din ALDE şi i-a transmis lui Călin Popescu Tăriceanu să rupă alianţa cu Pro România.

În condiţiile în care ALDE a rămas fără grup parlamentar la Senat, Daniel Zamfir a declarat că a rămâne independent „nu este o soluţie” şi că „probabil” se va afilia grupului PSD.

„Să discutăm şi cu afilierea mea la grupul social-democraţilor. După cum ştiţi, în Parlamentul României există această procedură, parlamentarii, în momentul când se desfiinţează un grup, fie se afiliază unui grup parlamentar existent, fie rămân independenţi. Categoric că a rămâne independent pentru mine nu este o soluţie, eu vreau să promovez nişte legi care să fie votate în Parlamentul României, ca atare, voi lua decizia cea mai favorabilă. Probabil că mă voi afilia grupului PSD, categoric”, a afirmat acesta luni la Palatul Parlamentului.

Zamfir a mai adăugat apoi că nu exclude varianta de a forma un nou partid cu cei din ALDE care s-au întors împotriva lui Tăriceanu pentru a „salva curentul liberal”.

„Nu exclud nimic, eu sunt membru ALDE, îmi doresc ca ALDE să iasă din această situaţie, dacă colegii mei consideră că eu pot fi şi trebuie să mă implic în orice proiect care să însemne salvarea acestui partid şi mai ales salvarea curentului liberal. Partidul o luase pe un drum de la care aş vrea să nu se abată: apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale oamenilor, partidul care era împotriva abuzurilor. E lucru cel mai important şi care m-a determinat să vin alături de Călin Popescu-Tăriceanu în acest proiect”, a mai relatat senatorul.

Acesta i-a transmis apoi din nou preşedintelui ALDE Călin Popescu Tăriceanu să renunţe la alianţa cu Pro România.

„Eu îmi doresc foarte tare ca domnul preşedinte Tăriceanu să ia act de solicitarea noastră, să constate că toate deciziile luate în ultima perioadă de timp au afectat grav activitatea şi funcţionarea partidului. S-a dezintegrat grupul de la Senat, s-a dezintegrat grupul de la Camera Deputaţilor, în momentul acesta cred că partidul este într-o situaţie extrem de delicată, ca atare, cred că cea mai urgentă şi necesară decizie este aceea de a denunţa, de a rupe alianţa cu partidul lui Ponta”, a conchis Daniel Zamfir.

Şi secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Ciprian Lucian Roşca, membru ALDE, a lansat ieri ideea înfiinţării unei noi formaţiuni politice dacă disputa din interiorul ALDE nu se va clarifica rapid, prin congres extraordinar.

„Dacă nu va fi congres, atunci rămâne varianta unei noi platforme politice, alături de cei care gândim altfel în ALDE. Am mai vorbit cu alte două-trei persoane din partid despre acest lucru. Cea mai potrivită persoană pentru a conduce noua formaţiune este senatorul Daniel Zamfir. Are notorietate şi a luptat constant împotriva abuzurilor”, a declarat Ciprian Lucian Roşca.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite