Dan Barna a discutat cu vicepreşedinta Comisiei Europene Vera Jourova: Închiderea MCV depinde de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Dan Barna
FOTO: Facebook/ Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna a discutat miercuri cu vicepreşedinta Comisiei Europene, Vera Jourova, despre raportul privind statul de drept şi a precizat că încheierea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) depinde de România.

„Încheierea Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România este unul dintre obiectivele majore ale acestui Guvern.

Însă atingerea acestei ţinte depinde doar România. Eforturile prioritare ţin de corectarea legilor justiţiei, desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi punerea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală în acord cu deciziile Curţii Constituţionale.

I-am spus lucrurile acestea doamnei Věra Jourová, vicepreşedintă a Comisiei Europene şi am primit asigurări că încheierea MCV este şi pe agenda executivului european.

După 13 ani în care România a fost subiect al unei monitorizări excepţionale din partea Comisiei Europene, cu regrese majore în 2018 şi 2019, am încredere că eforturile noastre intensificate în perioada următoare vor duce la o funcţionare normală şi predictibilă a statului de drept în România.

Mesajul doamnei Jourová şi al Comisiei a fost foarte clar: din partea României se aşteaptă fermitate şi rezultate. Angajamentul nostru este că le vom livra”, a scris Dan Barna miercuri pe Facebook. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite